Flommen stenger jernbanen på flere strekninger

Flommen har rasert jernbanen på flere viktige strekninger. Dovrebanen er ikke ventet åpnet igjen på flere dager, ifølge Jernbaneverket.

Dovrebanen er jernbanestrekningen som er verst rammet av årets flom. Strekningen Eidsvoll-Hamar er stengt på grunn av ras og utglidninger ved Espa, ifølge Jernbaneverket. Denne strekningen er forventet åpnet igjen søndag.

På strekningen Hamar-Lillehammer trengs det reparasjoner ni steder. Jernbaneverket regner med å være ferdig med arbeidet i begynnelsen av neste uke.

Mellom Lillehammer og Dombås er det hele 39 delstrekninger som er glidd ut/ødelagt av vannmassene. Jernbaneverket opplyser at det er høyst usikkert når dette arbeidet kan være ferdig, og våget lørdag ikke å gi noen prognose.

På Rørosbanen er det stengt mellom Koppang og Elverum på grunn av ødeleggelser som skyldes flommen. Det ventes at denne strekningen åpnes igjen mandag. Solørbanen er stengt på grunn av høy vannføring i Glomma, men på denne banen går det bare godstog, strekningen ble stengt for persontrafikk tidlig på 1990-tallet.