E6 delvis gjenåpnet i Gudbrandsdalen

Europavei 6 ble natt til torsdag delvis åpnet for ferdsel i Gudbrandsdalen, men er stengt tre steder: Fåvang, Vingrom og Kvam. Ved Vingrom vil E6 tidligst bli gjenåpnet utpå dagen torsdag, mens det vil ta lengre tid før veien gjenåpnes ved Kvam.

Ved 2-tiden natt til torsdag opplyste politiet at E6 er stengt tre steder. Veien er stengt ved Fåvang på grunn av mye vann. Videre er E6 ved Vingrom og Kvam helt stengt. Ved Vingrom blir veien åpnet tidligst utpå dagen torsdag, mens det vil ta lengre tid før den blir åpnet ved Kvam.

Bortsett fra ved disse tre stedene er resten av E6 kjørbar, men vær forsiktig, oppfordrer politiet.

Politiet opplyste før midnatt at flere hundre biler var blitt sittende fast mellom Otta og Fåvang. Operasjonsleder Alf Harald Rosenberg i Gudbrandsdal politidistrikt understreker at det ikke var dramatikk inne i bildet. Han ber folk om å ha tålmodighet.

– Det stemmer at de sitter fast, og de vil få bistand, men med så mange kontinuerlige saker å håndtere samtidig, må vi prioritere hvem som skal få hjelp først, sier Rosenberg til NTB.

På Facebookutvidet politiet onsdag kveld en henstilling til innbyggerne i Gudbrandsdalen om å holde seg i ro.

– Begrens bevegelsene på veiene til det strengt nødvendige i kveld og i natt. Hvis mulig bør du sove der du befinner deg. Til de som har planer om å bevege seg inn i eller gjennom Gudbrandsdalen vil vi sterkt fraråde dette i kveld og i natt. Veiene er utrygge og stengt mange steder, skriver Gudbrandsdal politidistrikt.