Velkommen til byggenæringen

Det er ikke hver dag at vi fremhever enkeltpersoner her på lederplass på bygg.no. Men denne gang gjør vi et unntak. Vi hilser Kari Sandberg velkommen til byggenæringen. Vi synes det var et klokt valg å ansette henne som nye administrerende direktør i Entreprenørforeningen Bygg og Anlegg (EBA).

Vi har fått en rekke dyktige kvinner inn i byggenæringen de siste årene, og det at vi nå får en kvinne som leder for entreprenørforeningen som er mer enn 100 år gammel, er viktig.

Styreleder i EBA Sven Christian Ulvatne er strålende fornøyd med ansettelsen av Kari Sandberg. Vi forstår han.

- Det er ikke særlig spesielt å ansette en kvinnelig administrerende direktør, men det er jo et faktum at Kari Sandberg er den første kvinne som noen sinne er blitt toppsjef i EBA, og entreprenørbransjen er dessverre en altfor mannsdominert bransje. Det markerer et skifte i positiv retning for hele bransjen, sier styreleder i EBA, Sven Christian Ulvatne.

Ulvatne, som til daglig er administrerende direktør i Backe Entreprenør Holding, påpeker at Sandberg først og fremst er ansatt fordi hun er den best kvalifiserte av mange gode kandidater, ikke fordi hun er kvinne.

Vi vet at det var mange meget kvalifiserte søkere til jobben som toppsjef i EBA. Men Kari sandberg pekte seg tidlig ut, og i ansettelsesprosessen befestet hun stillingen sin. Hun har et vesen og en bakgrunn som vil bety mye for EBA og for byggenæringen. Det er slike kvinner vi trenger i næringen.

Arbeidet med å finne den nye sjefen i EBA har vært ledet av Ulvatne og Jan Hestås, konsernsjef i Kruse Smith. Det var også et enstemmig styre i EBA som valgte å tilby Kari Sandberg stillingen som administrerende direktør.

Allerede i kveld møter hun mange av medlemmene i EBA og mange andre viktige aktører i byggenæringen. Da blir hun med på ByggeGallaen. Det blir litt av en start.

Gratulerer med jobben.