Regional administrerende direktør for området Norden i Wienerberger, Henrik Dietrichsen. Foto: Simon Noerlev / Wienerberger
Regional administrerende direktør for området Norden i Wienerberger, Henrik Dietrichsen. Foto: Simon Noerlev / Wienerberger

Wienerberger kjøper nordisk fasadeleverandør

Wienerberger-konsernet kjøper den danske fasadeleverandøren Komproment.

Det skriver det østerrikske teglsteinkonsernet i en pressemelding torsdag.

Oppkjøpet er, ifølge pressemeldingen, et naturlig skritt i Wienerbergers vekststrategi utenfor kjernevirksomheten med teglstein, og skal gi konsernet mulighet til å utvide kompetansen innenfor fasadebekledning i Norge og resten av Norden.

– Vi er mer enn kun en teglsteinsprodusent, for vi har fokus på hele klimaskjermen. Vi vil gjerne øke driften innenfor komplementære produkter til de populære teglsteinene våre ytterligere, og oppkjøpet av Komproment gir oss uante vekstmuligheter innenfor et område vi selv har arbeidet målrettet med siden 2015, sier regional administrerende direktør for området Norden i Wienerberger, Henrik Dietrichsen, i pressemeldingen.

Komproment hadde, ifølge meldingen, en omsetning på 120 millioner i 2022. De har totalt levert rundt 300.000 kvadratmeter fasadeløsninger i tolv land.

– Vi har vokst fra å være en mindre taksteinsbedrift til å bli en sterk leverandør av estetiske fasadeløsninger til bygg. Vi har gjort det vi kunne for å sette virksomhetens vekstplan ut i livet, og nå trenger vi hjelp til å forvandle Komproment til en godt konsolidert eksportbedrift med fokus på det nordiske og europeiske markedet. Vi er sikre på at Wienerberger kan bidra med de musklene vi trenger. Vi gleder oss til å fortsette med det vi er gode til, og til å løfte Komproment til helt nye høyder, sier medgründer og nåværende salgsdirektør i Komproment Kim Kristensen i pressemeldingen.