Vil bygge verdens største skihall

Det er dårlig med snø utenfor vinduene om dagen - i hvert for de fleste av oss. Om det ikke skulle komme noe snø de nærmeste dagene blir det dårlig med skiaktiviteter i juleferien.

Vinteren har ennå ikke festet grepet og mange skiinteresserte på Østlandet fikk nok litt ekstra motivasjon i skibeina når de fikk se at arbeidet med å etablere verdens største innendørs skihall på Lørenskog nå virkelig ser ut til å nærme seg. Planen er at man her skal bygge opp ut hall på 36.000 kvadratmeter og en lengre langrennsløype, som skal ha gode vinterforhold hele året – uansett hvor varmt det er ute.

Når prosjektet etter planen skal stå ferdig, kan du dermed spenne på deg alpin- eller langrennsskia og få noen timer på snøen selv om det er midt på sommeren og 25 plussgrader ute.

Dette er et tilbud som garantert vil slå godt an hos oss skiglade nordmenn – ikke minst når det er dårlig skiføre både på høst, vinter og vår.

De senere årene har det i hvert fall ikke blitt noe enklere å finne de gode skiforholdene, og om klimaprognosene slår til, vil dette bli en vanlig problemstilling fremover.

Det er Selvaag og Lørenskog Vinterpark AS som står bak de gigantiske planene. De har nå valgt å ta med seg Betonmast som partner for å utvikle skieldoradoet.

Hallen skal bli på 36.000 kvadratmeter og skal romme tre nedfarter for alpint inkludert skipark – i tillegg blir det en ca. 2,5 kilometer lang langrennsløype.

De planlegger en byggestart i løpet av sommeren 2016.

Dette er helt klart noe utenom det vanlige også i vinterlandet Norge, og det må bygges opp mye ny kunnskap rundt prosjektet. Det er bygget flere skihaller i utlandet tidligere, men dette skal altså bli verdens største i sitt slag. Det er nok derfor mange skiglade nordmenn som ser frem til en planlagt ferdigstillelse av anlegget i 2018.