Illlustrasjon: Veidekke

Veidekke skal bygge til Felleskjøpet på Gardermoen

Veidekke Logistikkbygg har skrevet kontrakt med Olav Thon Eiendom (Gardermoen Park AS) om oppføring av Felleskjøpets nye sentrallager på Gardermoen.

Kontrakten er en totalentreprise på 181 millioner kroner uten merverdiavgift.

- Vi er svært tilfredse med at Olav Thon Eiendom har valgt oss som entreprenør for et stort logistikkprosjekt. Oppdraget passer perfekt for vår satsning på utvikling, spesialisering og oppføring av yrkesbygg i totalentreprise. Vi gleder oss til å ta fatt på oppgaven og ser frem til en spennende og fruktbar byggeprosess sammen med Felleskjøpet og Olav Thon, sier daglig leder Roar Kristiansen i Veidekke Logistikkbygg AS i en pressemelding.

Bygget blir på totalt drøyt 23.600 kvadratmeter BTA og skal oppføres på Gardermoen i Ullensaker kommune. Byggearbeidene starter opp etter ferien og prosjektet skal gjennomføres på 18 måneder.

Hele eiendommen er på 60 mål, og vil når alt står ferdig få et lagerbygg på 20.000 kvadratmeter med automasjonsløsninger og andre tilpasninger til vareslag og vareflyt, en kontordel på 850 kvadratmeter, et kaldtlager på 2.600 kvadratmeter for småmaskiner/redskaper samt 25.000 kvadratmeter utendørs lagerplass til maskiner.