Foto: Poul Christensen/VeidekkeFoto: Poul Christensen/VeidekkeFoto: Poul Christensen/VeidekkeFoto: Poul Christensen/VeidekkeFoto: Poul Christensen/VeidekkeFoto: Poul Christensen/VeidekkeFoto: Poul Christensen/VeidekkeFoto: Poul Christensen/VeidekkeFoto: Poul Christensen/VeidekkeFoto: Poul Christensen/Veidekke

Veidekke med Nord-Europas største skatepark

Veidekke-selskapet Hoffmann i Danmark har oppført StreetDome, Nord-Europas største anlegg for gateidrett.

Det skriver Veidekke i en artikkel i sitt internmagasin Dimensjon.

Samme sak er gjengitt på Veidekkes nettsider her.

I Haderslev Kommune i Sønderjylland i Danmark har Veidekke-selskapet Hoffmann oppført StreetDome, et 4.600 kvadratmeter stort innen- og utendørs samlingssted for både skatere, rulleskøyteløpere, sykkeltriksere, streetbasketspillere, klatrere og parkourutøvere.

Den ene av tre nedlagte siloer som tidligere dominerte havnen i Haderslev, er nå en gigantisk utendørs klatrevegg, og man kan gå inn i den 1600 kvadratmeter store og 10 meter høye kuppelen, og klatre opp fra innsiden. Kuppelen rommer også skateanlegg og streetbasketbane, mens de øvrige skatebanene og parkour-anlegg ligger utenfor.

Avdelingsleder i Hoffmann Kasim Rai Hwaiz har erfaring med skateparker fra to prosjekter i København og Roskilde, og han trekker frem godt samspill med den kommunale byggherren som en suksessfaktor i prosjektet.

– Fra dag én har den engasjerte byggherre ønsket å være involvert i prosessen, og det gjorde det mer smidig for oss å styre og lede. Det skal de ha takk for. I slike prosjekter er det viktig å gå i samme retning, og det har byggherre vist en vilje til. Samtidig har byggherre vist et stort engasjement og en vilje til å arbeide med våre prosesser med flere felles byggemøter. Det er både bra for prosjektet, for samarbeidet, for kvaliteten og for sikkerheten, sier han i artikkelen.