Interform og Veidekke samarbeidet om glidestøpen på Munch-museet. Nå har Veidekke kjøpt Interform fra NCC. Foto: Stefan Offergaard

Veidekke kjøper Interform fra NCC

Veidekke har kjøpt alt utstyr og overtar ansatte i selskapet Interform fra NCC. Partene vil ikke offentliggjøre kjøpesummen.

I en pressemelding skriver Veidekke at kjøpet tilfører Veidekke spesialkompetanse, maskiner og utstyr for å utføre betongstøp med glideforskaling.

- Vi ønsker med dette kjøpet å kunne ta større del av produksjonen selv i våre prosjekter i Norge, Sverige og Danmark. I tillegg vil vi aktivt jobbe i markedet for å tilby denne produksjonsmetoden for kunder utenfor eget konsern. Glidestøp har store fordeler for mange bygg- og anleggsprosjekter, og vi har svært gode erfaringer fra samarbeid med Interform de senere årene som ved det nye Munch-museet i Oslo, sier konserndirektør Øivind Larsen i Veidekke Anlegg i meldingen.

Glideforskaling er en metode der flyttbare forskalingsformer jekkes gradvis opp med hydrauliske jekker etterhvert som betong fylles på i en kontinuerlig prosess.

Armering, montering av utsparringer og utstøpning gjennomføres fra en påmontert plattform. Metoden benyttes ofte til påstøp dammer, heissjakter, tanker, siloer, brupilarer og vegger. Blant de største fordelene er kortere byggetid, bedre sikkerhet, mindre vær- og vindavhengighet ved høye bygg og at man unngår støpeskjøter.

Interform ble etablert i 1968 og ble raskt verdensledende på glidestøp. Den første perioden var de spesialisert på offshoreprosjekter, mens de siste 25 årene har selskapet primært vært en nisjevirksomhet i bygg- og anleggsmarkedet. I leveransene inngår normalt prosjektering og levering av glideformen, utleie av glideutstyr, montering av form og utstyr, kjøring av selve gliden samt demontering.

Veidekke Interform blir en egen avdeling i Veidekkes anleggsvirksomhet under ledelse av Svein Perlestenbakken. Partene er enige om ikke å offentliggjøre kjøpesummen.