Illustrasjonsfoto: Ådne Homleid

Illustrasjonsfoto: Ådne Homleid

Veidekke fikk stort asfaltoppdrag av AF Gruppen

Veidekke har fått i oppdrag av AF Gruppen å produsere og legge asfalt på den nye Mo i Rana lufthavn som er under bygging. Kontrakten er verdt drøyt 160 millioner kroner eksklusive merverdiavgift over tre år.

– Vi er stolte over å ha vunnet årets tredje kjempekontrakt om produksjon og utlegging av asfalt, denne gang for AF Gruppen og deres byggherre Avinor. Vi skal asfaltere både flysiden med rullebane, taksebaner og flyoppstillingsplasser i tillegg til landsiden med parkerings­plasser og veier. Og asfalten blir kortreist fra vår i fabrikk i Mo i Rana. Vi takker så mye for oppdraget og for tilliten, sier direktør Martin Holmqvist i Veidekke Asfalt i en pressemelding.

Direktør Martin Holmqvist i Veidekke Asfalt. Foto: Bård Gudim

Direktør Martin Holmqvist i Veidekke Asfalt. Foto: Bård Gudim

AF Gruppen fikk i juni 2023 oppdraget med å bygge den nye flyplassen inkludert alle terrengarbeider, baneoppbygging, teknisk infrastruktur, terminalbygg og driftsbygninger. Nødvendig infrastruktur som veier, gang- og sykkelveg samt vann- og avløpsanlegg til flyplassen inngår også i kontrakten.

Asfaltkontakten strekker seg over tre år. Oppstart er til høsten mens de største mengdene skal legges i 2025 og noe mindre 2026.

Med denne kontrakten har Veidekke så langt i år fått asfaltoppdrag verdt 2,5 milliarder kroner eksklusive merverdiavgift. Om lag en halv milliard av denne ordreinngangen kommer til utførelse i 2025.