Konsernsjef Baard Schumann i det Nordr Eiendom. Arkivfoto: Arve Brekkhus

Veidekke Eiendom er blitt til Nordr Eiendom - ny konsernsjef varsler storoffensiv i Sverige

Veidekke Eiendom er overdratt til nye eiere og skifter navn til Nordr Eiendom AS. Nå varsler selskapets nye konsernsjef Baard Schumann storsatsing i svenske storbyer.

1. september ble salget av eiendomsvirksomheten til Veidekke i Norge og Sverige formelt gjennomført.

Veidekke har, i tråd med avtalen inngått 16. juni 2020, mottatt et vederlag på 7,1 milliarder kroner på gjeldfri basis. De nye eierne overtar virksomheten basert på en selskapsverdi på 8,75 milliarder kroner, inkludert arbeidskapital, skatt og andre gjeldsposter. Transaksjonen gir Veidekke en gevinst på om lag 1,2 milliarder.

Det nye selskapet Nordr Eiendom eies nå av et konsortium bestående av Fredensborg AS, Fredensborg Bolig AS, Norwegian Property ASA og Union Real Estatet Fund II Holding AS,

Nordr Eiendom har en tomteportefølje på 18.800 enheter konsentrert i de største vekstområdene i Norge og Sverige. Overfor Byggeindustrien varlser konsernsjef Baard Schumann en storsatsing i Sverige.

– Det kommer spesielt mye i Sverige fremover, siden markedet der tar seg opp etter et par stille år. Både Stockholm, Gøteborg og Malmø leverer bra. I Norge selger vi godt i Oslo, Trondheim og Stavanger nå, sier Baard Schumann i en kommentar til Byggeindustrien.

Den nye konsernsjefen er ikke uroet over usikkerhet og mørke korona-skyer.

– Det har vært solgt veldig bra fra mai til nå, blant annet gjennom digitalt salg. Det virker ikke som koronaen biter lenger, sier Schumann.

– Hvordan blir det med entreprenører fremover, er det Veidekke som tar alt?

– Vi skal ha et godt samarbeid med Veidekke, men vi vil benytte oss av mange entreprenører. Vi har et stort volum av prosjekter, sier Schumann.

Selskapsverdien på 8,75 milliarder kroner inkluderer arbeidskapital, skatt og andre gjeldsposter. Selskapet har 180 ansatte.

– Det er gledelig at vi frem mot overdragelsen har fått bekreftet det gode inntrykket vi hadde av Veidekke Eiendom, det er tydelig at det er motiverte ansatte med høy kompetanse som nå skal stå på egne ben. Selskapet har mange spennende prosjekter under utvikling, vi ser frem til å videreutvikle selskapet i Sverige og Norge, sier Tollef Svenkerud, styreformann i Fredensborg Bolig i en pressemelding.

– Gjennom sommeren har vi sammen med de ansatte i Norge og Sverige, lagt til rette for en vellykket virksomhetsoverdragelse under ledelse av Baard Schumann. Dette er en komplett aktør med en sterk markedsposisjon i mange av de sterkeste vekstområdene i Skandinavia, sier Bent Oustad, administrerende direktør i Norwegian Property ASA i meldingen.

– Dagen i dag er viktig. Prosessen med å dele Veidekke og selge eiendomsvirksomheten har vært omfattende og er strategisk viktig for Veidekke. Etter salget er Veidekke en rendyrket entreprenør, med en solid finansiell posisjon som gir oss et sterkt utgangspunkt for videreutvikling av virksomheten. Det er alltid vemodig å se gode kollegaer gå ut døren hos Veidekke, og da er det godt å vite at de kommer til en solid og entusiastisk ny eier, som vi ser frem til å samarbeide med i årene som kommer, sier konsernsjef Jimmy Bengtsson i Veidekke, i en melding fra entreprenørkonsernet.

ABG Sundal Collier og Advokatfirmaet Schjødt har vært henholdsvis Veidekkes finansielle og juridiske rådgiver i prosessen. Konsortiets rådgivere har vært Arctic Securities, DNB Markets, PWC, Advokatfirmaet Thommessen i Norge og Advokatfirmaet Vinge i Sverige.