Veidekkes kontrakt omfatter byggingene av 84 leiligheter ved boligprosjektet Kvarteret i Lillestrøm.
Veidekkes kontrakt omfatter byggingene av 84 leiligheter ved boligprosjektet Kvarteret i Lillestrøm.Illustrasjon: LPO Arkitekter

Veidekke bygger mer for OBOS på Lillestrøm

Veidekke har fått i oppdrag av Nesgata 19 utvikling AS (OBOS Nye Hjem og Otto Olsen Boligutvikling) å bygge andre kvartal i boligprosjektet Kvarteret på Lillestrøm.

Kontrakten er en totalentreprise verdt 248 millioner kroner uten merverdiavgift og innebærer oppføring av 84 leiligheter samt en underjordisk parkeringskjeller, skriver Veidekke i en pressemelding.

– Vi takker for fornyet tillit fra OBOS og Otto Olsen Boligutvikling og for at vi får bygge videre på storprosjektet Kvarteret. Vi setter stor pris på at prosjektet har som ambisjon å bli sertifisert etter miljøstandar­den Breeam-NOR Very Good, og så er det jo veldig hyggelig at boligene blir så godt mottatt i markedet, sier avdelingsleder Kaare Gilhus i Veidekke Bygg Oslo.

Parsellen heter det andre kvartalet som er planlagt med 136 borettslagsleiligheter varierende i størrelse fra ett- til femroms. Veidekkes kontrakt i denne omgang gjelder oppføring av to bygg i fem og seks etasjer over bakken med henholdsvis 32 og 52 leiligheter. Byggearbeidene starter umiddelbart med planlagt ferdigstillelse vinteren 2024/2025, opplyser Veidekke.

– Vi er godt fornøyde med samarbeidet med Veidekke og ser frem til å fortsette utviklingen av Kvarteret sammen med dem. Vi skal legge til rette for at Kvarteret skal bli et miljøvennlig nabolag, samtidig som at du har gode mulighet til å reise kollektivt dit du ønsker, sier Arne Baumann, konserndirektør boligutvikling storby i OBOS.

Kvarteret ligger på sydsiden av Lillestrøm, og har i mange år vært kjent som et område med småindustri og villabebyggelse. Dette endres nå gjennom et utviklingsprosjekt hvor en stor del skal bygges opp helt på nytt.

Oppdraget inngår i Veidekkes ordrereserve for tredje kvartal 2022.