Illustrasjon: Arcasa ArkitekterIllustrasjon: Arcasa ArkitekterIllustrasjon: Arcasa Arkitekter

Veidekke bygger 206 boliger i Lillestrøm

Veidekke har fått i oppdrag av Nesgata 19 utvikling AS, et selskap eid av OBOS Nye Hjem og Otto Olsen Boligutvikling, å bygge 206 leiligheter med parkeringsanlegg i det første av fem byggetrinn på prosjektet Kvarteret i Lillestrøm.

Kontrakten er en totalentreprise verdt 425 millioner kroner før merverdiavgift, skriver Veidekke i en pressemelding om prosjektet.

Første kvartal består av fire frittstående bygg på fem til åtte etasjer over bakken med 206 leiligheter som omkranser en fellespark for beboerne. Fra det underjordiske parkerings­anlegget går det heis til alle boligetasjer.

Kvarteret blir bilfritt og vil, ifølge pressemeldingen fra Veidekke, få en grønn struktur og et grøntdrag mot villastrukturen i øst.

– Vi takker for tilliten og er veldig fornøyde med å få bidra til å utvikle et knallgodt prosjekt for OBOS og Otto Olsen. Dette er jo starten på et byggeprosjekt som vil utgjøre en ny og spennende bydel i Lillestrøm med rundt 1.000 attraktive boliger når det står ferdig, sier avdelingsleder Kaare Gilhus i Veidekke Bygg Oslo.