Illustrasjon: MIR

Veidekke bygger kunstsenter i Trondheim

Veidekke har skrevet kontrakt med Kjøpsmannsgata Ung Kunst AS om å bygge et miljøsertifisert kunstsenter i Trondheim sentrum initiert og finansiert av Kjell Erik Killi Olsen.

Ill. HUS og arkitekter

Oppdraget er en totalentreprise verdt 113 millioner kroner

(ekskl. mva.).

- Vi takker så mye for tilliten og er stolte over å ha blitt valgt til å bygge et kulturbygg som kommer til å bety mye for kunstnere og kulturlivet i Trondheim, sier distriktsleder Ståle Brovold i Veidekke Bygg Trøndelagi en pressemelding.

Det nye kunstsenteret i Kjøpmannsgata 36-38 blir på cirka 3.300 lvadratmeter. Det skal romme utstillingslokaler, kunstverksteder, magasiner, scene, serveringslokaler, egne kontorer og utleiekontorer samt en skulpturpark på taket. Bygget skal miljøsertifiseres etter standarden BREEAM-NOR Very Good.

Kjøpsmannsgata Ung Kunst er en gave på 175 millioner kroner til Trondheim by fra billedkunstneren Kjell Erik Killi Olsen.

- Det skal bli et møtested for kulturinteresserte mennesker med et tverrfaglig tilbud som når både bredt og smalt. Det blir et variert utstillingsprogram med både etablerte og mindre etablerte kunstnere med et særlig fokus på yngre kunstnere, heter det i meldingen.

Prosjektet er utviklet i samarbeid med Killi Olsen, Kjøpmannsgata Ung Kunst, KEY arkitekter, HUS arkitekter og Veidekke . Byggearbeidene starter i januar med planlagt ferdigstillelse i september 2021.