Illustrasjon: B+b arkitekter
Illustrasjon: B+b arkitekter

Veidekke bygger kontorbygg i Bergen

Veidekke har fått i oppdrag av byggherre Zurhaar å oppføre et miljøsertifisert kontorbygg på Nesttun i Bergen. Kontrakten er en totalentreprise verdt cirka 100 millioner kroner før moms.

Det skriver Veidekke i en pressemelding mandag.

– Vi setter stor pris på den tilliten vi er gitt ved å få bygge det nye kontorbygget for Zurhaar AS ved Rune Birkeland. Dette er et prosjekt vi har jobbet tett og godt i sammen om med alle involverte parter siden i fjor høst. Vi skal ha mye egenproduksjon på prosjektet, så det er mange i Veidekke som gleder seg til å sette i gang med byggearbeidene etter ferien, sier distriktsleder Thor Småbrekke i Veidekke Bygg Bergen.

Bygget blir på omtrent 2.200 kvadratmeter fordelt på fire etasjer pluss en underetasje med en energisentral som også skal brukes av naboeiendommene. Bygget skal miljøsertifiseres til Excellent-nivå i standarden Breeam-Nor, og det er SpareBank 1 SR-Bank som flytter inn.

– Vi har hatt en veldig konstruktiv prosess sammen med SpareBank 1 SR-Bank, Veidekke og b+b arkitekter i dette prosjektet. Vi er utrolig glade for å ha fått i havn denne kontrakten, slik at vi får vitalisert den siste delen av Nesttun som ikke har vært så iøynefallende, sier konsernsjef Rune Birkeland i Zurhaar.

Byggearbeidene vil starte opp i høst med planlagt innflytting sommeren 2025, skriver Veidekke.