Daaehagen består av 34 leiligheter fordelt på tre leilighetsbygg, parkeringskjeller og lekeplasser. Illustrasjon: Arkitektene BBWDaaehagen består av 34 leiligheter fordelt på tre leilighetsbygg, parkeringskjeller og lekeplasser. Illustrasjon: Arkitektene BBWDaglig leder Bernt Over Vågsæter (fra venstre) og prosjektleder Ståle Gjære i Planor Bolig med prosjektleder Raymond Engstrøm og distriktsleder Stig Mork i Veidekke.  Foto: Veidekke

Veidekke bygger tre leilighetsbygg i Ålesund

Veidekke har fått i oppdrag av Planor Bolig å oppføre boligprosjektet Daaehagen på Moa i Ålesund. Prosjektet består av 34 leiligheter fordelt på tre leilighetsbygg, parkeringskjeller og lekeplasser.

Kontrakten er en totalentreprise verdt 116 millioner kroner før merverdiavgift, skriver Veidekke i en pressemelding onsdag.

– Vi takker så mye for tilliten, og er glade for å etablere et samarbeid med Planor Bolig, som er en ny kunde for oss. Boligmarkedet oppfattes jo som noe krevende om dagen, derfor er det ekstra hyggelig at salget har gått bra. Og det er godt å se at kombinasjonen kvalitet og beliggenhet fortsatt fungerer, sier distriktsleder Stig Mork i Veidekke Bygg Møre og Romsdal.

Daglig leder Bernt Over Vågsæter (fra venstre) og prosjektleder Ståle Gjære i Planor Bolig med prosjektleder Raymond Engstrøm og distriktsleder Stig Mork i Veidekke.  Foto: Veidekke
Daglig leder Bernt Over Vågsæter (fra venstre) og prosjektleder Ståle Gjære i Planor Bolig med prosjektleder Raymond Engstrøm og distriktsleder Stig Mork i Veidekke. Foto: Veidekke

De tre leilighetsbyggene på tre, fire og fem etasjer inneholder leiligheter i størrelser fra 57 til 153 kvadratmeter. Hver leilighet har egen balkong, og noen har egen takterrasse, heter det i pressemeldingen. Det blir parkering i underetasjen og uteareal med to lekeplasser.

– Vi er fornøyde med å signere kontrakt med Veidekke når vi nå skal i gang med et nytt stort byggeprosjekt på Moa i Ålesund. Dette er et prosjekt vi har lagt mye arbeid i å skape og som vi sammen skal være stolte av. Prosjektet blir ikke bare attraktivt for våre boligkjøpere, men også for andre i nærområdet. Det blir kvartalsleikeplass og nye gangveier sier daglig leder Bernt Ove Vågsæter i Planor Bolig AS.

Prosjekteringen er godt i gang, og grunnarbeidene har akkurat startet opp, skriver Veidekke. Boligene skal stå klare til innflytting i andre kvartal 2025.