Vegard Smøttebråten har arbeidsuke hos Byggeindustrien.

Vegar(d)beideren

Vegard Smøttebråten jobber denne uken i Byggeindustrien, og får både satt seg inn i journalistyrket og bygg- og anleggsbransjen. 14-åringen forteller at begge yrkene frister.

– Jeg har bodd på gard hele livet mitt, og leika og vert med på det som skjer på gården, så jeg har fått mye erfaring med fysisk arbeid. Jeg fikk også skrevet noen avisartikler da vi hadde om avis på skolen, og fikk mye skryt av læreren da jeg var ferdig. Jeg synes begge deler kan bli interessante yrker etter at jeg er ferdig med skolen, sier Vegard Smøttebråten.

14-åringen har arbeidsuke på Hemsedal barne- og ungdomsskole, og tilbringer hele uken i redaksjonen i Byggeindustrien. Allerede halvveis uti uken har Smøttebråten fått testet både skriveferdigheter og intervjuteknikk.

– Dagene i Byggeindustrien har vært veldig varierte og lærerike. Jeg har vært med på redaksjonsmøte, og jeg har vært med på et intervju hos Veidekke. Mest av alt har jeg jobbet sammen med redaksjonssjef for nettavisen vår, Bygg.no, forteller 14-åringen.

Smøttebråten tror arbeidsuken i Byggeindustrien vil kunne hjelpe ham med vanskelige valg når han en dag skal ta steget ut i arbeidslivet.

– Det har vert veldig moro å være med på å lage avisen Byggeindustrien, og jeg har fått et innblikk i bygg- og anleggsfaget. Dette har hjulpet meg med å gjøre meg opp noen tanker om hva jeg skal bli etter at jeg er ferdig med skolen, sier han.