Rapp Bomek har fått en ny sjanse Prosjekt Nytt Nasjonalmuseum. Foto: Ken Opprann

Var forsinket og ble slått konkurs - nå får nye Rapp Bomek fornyet tillit på Prosjekt Nytt Nasjonalmuseum

Rapp Bomek har inngått ny kontrakt med Statsbygg om å levere sikkerhetsdører og -porter til sluttføringsfasen av det nye Nasjonalmuseet.

De ansatte i Rapp Bomek har vært gjennom en turbulent periode og Bodø-selskapet ble i starten av 2020 slått konkurs.

Men konkursboet ble kjøpt opp av nordnordske investorer, og Rapp Bomek er nå kommet igang igjen med produksjon under samme navn.

Ett av prosjektene som skapte utfordringer for det gamle Rapp Bomek-selskapet var dørleveransen på det nye Nasjonalmuseet i Oslo.

Forsinkelser på denne kontrakten er blitt trukket fram som en av årsakene til at Statsbygg måtte skyve på prosjektet med et halvt år.

Nå har det nye Rapp Bomek-selskapet fått en ny sjanse på presitsjeprosjektet. I mai inngikk de en ny avtale med Statsbygg om leveranse av sikkerhetsdører, -porter og -tjenester.

Sikkerhetsløsningene vil bli produsert på selskapets produksjonsanlegg i Kapp og i Bodø.

Kommunikasjonsdirektør Hege Njaa Aschim. Foto: Statsbygg

– Dette er en videreføring at det arbeidet som var i gang, men det er det nye selskapet vi n å har inngått avtale. Dørene og produksjonen går som det skal, sier kommunikasjonsdirektør Hege Njaa Aschim i Statsbygg til Byggeindustrien.

Administrerende direktør Kurt Kristoffersen i Rapp Bomek sier avtalen er svært viktig for selskapet.

– Den gir oss tillit og det viser at produktene som har vært utviklet over lang tid har høy kvalitet og at de har en verdi for denne type prosjekter, sier Kristoffersen.

– Og dere er trygge på at det ikke blir nye forsinkesler?

– Vi ligger godt an med tanke på vår leveranse, så prosjektet får ikke forsinkelser fra vår side, sier Kristoffersen, som ikke vil kommentere kontraktssum.

Administrerende direktør Kurt Kristoffersen i Rapp Bomek. Foto: Rapp Bomek

Statsbygg overleverer bygget i august. Foreløpig er det ikke satt en endelig åpningsdato, men etter planen skal det skje våren 2021.