Trondheim selger tomter for 150 millioner

Rundt 70 mål kommunal eiendom til en verdi på rundt 150 millioner kroner selges på Tiller i Trondheim.

Det skriver Adresseavisen i en artikkel på sine nettsider (NB: Artikkelen krever Adressa Pluss-abonnement)

Det største området som kommunen legger ut for salg, består av fire parseller med en prisantydning på til sammen rundt 100 millioner kroner, skriver adressa.no.

– Det vil nok være ulike kjøpere, i og med at de er regulert til ulike formål, sier daglig leder for næringsmegling i Eiendomsmegler 1 Midt-Norge, Joar Kjeldseth.

Tomteområdet ligger mellom Vestre Rosten og John Aaes veg. Til sammen vil det være plass til mellom 200 og 250 nye boliger på området, mens to parseller er regulert til kontor og tjenesteyting, med mulighet for å bygge høyhus på én av tomtene.

Alle de fire tomteområdene som legges ut for salg, er, ifølge artikkelen, ferdig regulert. På Tonstadbrinken legges det ut for salg en tomt på rundt 19 mål, som er regulert til familieboliger, hovedsakelig rekkehus.

Næringsmegler Kristian Hogstad Lund tror denne tomten vil være ettertraktet blant boligutbyggere, og den legges ut med en prisantydning på rundt 30 millioner kroner.

– Hvis det bygges fornuftige rekkehus som er aktuelle for en stor kjøpergruppe, så vil dette være veldig attraktivt. Det er mangel på boliger for familier i etableringsfasen, sier han til adressa.no.

To tomter legges også ut i nærheten, en tre måls tomt regulert for leiligheter og en litt større tomt regulert til lager og industri.

Trondheim kommune skal, ifølge Adressa, bruke inntektene fra tomtesalget til nye eiendomskjøp.