Fay-Nina Mjøen (fra venstre), Anders Nygård , Nina Harviken, Knut Moe og Knut Hafskjold i Boligpartner vant Årets Trebyggeri 2021.
Fay-Nina Mjøen (fra venstre), Anders Nygård , Nina Harviken, Knut Moe og Knut Hafskjold i Boligpartner vant Årets Trebyggeri 2021.

Trehusene på Løkenåsen vant årets trebyggeri 2021

Vinneren av prisen Årets trebyggeri 2021 er «Trehusene på Løkenåsen», som er BoligPartner sine første boligblokker i tre. Byggene ligger i et utbyggingsområde på Fetsund som er under utvikling.

Trehusene på Løkenåsen
Trehusene på Løkenåsen

Prisen ble delt ut på Byggedagene 22. juni. Bygget har bæresystem basert på bindingsverkselementer og limtre. Prosjektet har gjennomgående god arkitektonisk kvalitet, høye miljøambisjoner og konseptet kan tilpasses ulike utbyggingssituasjoner.

Dette er et eksempel på utvikling av et industrialisert trebasert boligkonsept som har arkitektoniske tilpasningsmuligheter. BoligPartner har videre planer for å bygge med dette konseptet på en rekke steder i sitt geografiske område, og flere prospekter er lagt ut for salg.

Juryen har i år gått gjennom og vurdert et stort antall prosjekter. Det var stor spennvidde og høy kvalitet i prosjektene, noe som viser gode muligheter for bruk av tre i ulike sammenhenger.

- Juryen hadde også i år en krevende jobb i år. Antall innmeldte prosjekter til kåringen øker nå for hvert år, og svært mange av dem hadde vært verdige vinnere av prisen. Vi er veldig fornøyde med de tre kandidatene som er nominert, de viser bredden og kvaliteten vi nå ser i bruk av tre i byggeri, forteller daglig leder Aasm. Bunkholt i TreFokus i en pressemelding.

Juryen festet seg spesielt ved tre prosjekter: Trehusene på Løkenåsen, Rakkestad Kulturskole og næringsbygget SporX.

De nominerte prosjektene viser innovativ trebruk og leverer i stor grad på kriteriene som er satt opp. Juryen konkluderte med at Årets trebyggeri 2021 er Trehusene på Løkenåsen.

Fakta

Sted: Løkenåsen, Lillestrøm kommune

Prosjekttype: Boliger

Bruttoareal: 34 leiligheter på 37-116 (128,6) kvm

Byggherre: BoligPartner Prosjekt AS

Totalentreprenør: BoligPartner Prosjekt AS

Arkitekt: TAG Arkitekter AS

Rådgivere: RIBR: SWECO/Multiconsult - RIG: Løvlien Geogård 1 - RIB SWECO/Multiconsult - RIAKU: SWECO