kommunikasjonsansvarlig, Lena Niemi (fra venstre), teknologi- og produktansvarlig Audun Kvasbø, varehuskontakt Andreas Niemi, daglig leder Anjali Bhatnagar og partneransvarlig Bengt Herning utgjør Tørn-teamet. Foto: Tørn

Tørn og Neumann melder om god trafikk på digital overskuddsportal for byggevarer

Norges første heldigitale markedsplass for overskuddsbyggevarer, Tørn, åpnet 16. mars i år, med Neumann Bygg som første pilotkunde. I løpet av de første åtte ukene har de solgt overskuddsvarer for en halv million kroner.

Det skriver Tørn i en pressemelding torsdag.

Da Tørn åpnet de digitale dørene 16. mars i år, hadde både gründer Anjali Bhatnagar og pilotkunde Neumann Bygg flere ganger vurdert å utsette. Nå sier både Bhatnagar og Øystein Aam hos Neumann Bygg at de er glade de tok sjansen. I løpet av de første åtte ukene etter oppstart har portalen hatt 27.000 besøkende, og har solgt overskuddsvarer for over en halv million kroner i et koronastengt marked.

Tørn-gründer Anjali Bhatnagar fikk ideen til den digitale markedsplassen høsten 2019, og bestemte seg rundt nyttår for lanseringsdato 16. mars.

– Det var jo langt ifra et ideelt tidspunkt å lansere på, sier Bhatnagar.

– Samtidig hadde vi jobbet mot den datoen så lenge, og både løsningen vår og Neumann Bygg var klare, sier hun.

De første dagene etter åpningen skjedde det lite, men etter hver begynte salgene å komme inn, skriver Tørn i meldingen.

– Det var både overraskende og gøy. Og at ting vi har slitt med å selge, plutselig gikk unna, viser også at det er et marked for overskuddsvarer bare man når ut til mange nok. Skal jeg være ærlig forventet vi oss ikke all verden da lanseringstidspunktet ble som det ble, sier Øystein Aam, direktør for kvalitet og utvikling i Neumann Bygg.

tillegg til Neumann Bygg skal flere av Montér sine butikker også begynne å selge overskuddsvarer på Tørn, heter det i pressemeldingen.

– Vi er et godt stykke unna mål ennå, men vi har kommet veldig langt i en periode som mildt sagt har vært utfordrende. Det har virkelig gitt meg troen på at Tørn kan bli et viktig verktøy for alle i byggevarebransjen som vil være med å bekjempe svinn, sier Bhatnagar.