Tørn-gründer Anjali Bhatnagar håper å bidra til mindre svinn og billige byggevarer med sin nye portal. Foto: Tørn

Lanserer overskuddsportal for mindre svinn og lave byggevarepriser

Nyoppstartede Tørn ønsker å få ned avfallet i byggenæringen ved å samle overskuddsvarene fra byggevarehandelen i en felles salgsportal. Neumann Bygg er første partner med på prosjektet.

Ifølge Statistisk sentralbyrå produseres omtrent 1,8 millioner tonn avfall fra nybygging, rehabilitering og riving i Norge. Ifølge en pressemelding fra den nyoppstartede byggevaretjenesten Tørn, blir samtidig mellom fem og 15 prosent av varelagrene hos byggevarehusene ikke solgt.

I midten av mars lanserte Tørn en markedsplass for byggenæringen hvor byggevarehusene kan legge ut overskuddsvarer til sterkt reduserte priser.

Neumann er med

Tørn-gründer Anjali Bhatnagar har, ifølge pressemeldingen, erfaring som direktør for produkt- og prosjektutvikling i Telenor, og har en doktorgrad i fysikk og to tidligere selskapsetableringer under beltet.

– Ambisjonen vår med Tørn er å bekjempe svinn, men vi ønsket å gjøre det på en måte som gagner både byggevarehusene og kundene deres, sier Bhatnagar.

Hun har allerede fått med seg Neumann Bygg som første partner ut.

Trosset koronafrykt

Planen var opprinnelig å lansere Tørn.no med overskuddsvarer fra Neumann Byggs fem varehus på Vestlandet i midten av mars, men koronakrisen truet med å stoppe hele lanseringen. Tørn lanserte likevel tjeneste som planlagt 16 mars i år, ifølge pressemeldingen fra gründerselskapet, har tilbakemeldingen vært god fra både byggevarehusene og kundene. Tjenesten har så langt kun vært tilgjengelig på Vestlandet, men bedriften lanserer nå en fraktløsning som skal åpne for å levere til flere deler av landet. Samtidig åpnes det fr flere byggevarehus i portalen.

– Vi får tilbakemeldinger fra både selgere og kjøpere om at det økonomiske aspektet ved tjenesten er ekstra kjærkomment i den utfordrende tiden vi alle står midt oppi. Å hjelpe bransjen å bli mer miljøvennlig er fremdeles vår hovedmålsetning, men vi ønsker også å ta vår tørn når det kommer til de enorme utfordringene vi som samfunnet nå står overfor, avslutter Bhatnagar i pressemeldingen.