Rodeløkka studenthus i Oslo åpner for studentene denne sommeren. NSO krever nå 3.000 nye studentboliger.

Studentene krever 3.000 nye boliger i neste budsjett

Andelen studenter som bor i studentboliger, har stått på stedet hvil i 20 år. Nå krever Norsk Studentorganisasjon (NSO) lovnad om 3.000 nye studentboliger i regjeringens første statsbudsjett til høsten.

Studentorganisasjonen er imidlertid ikke fornøyd før studentene får 15.000 nye studentboliger, skriver Klassekampen.

Ifølge en undersøkelse som NSO har utarbeidet, er det nå en nasjonal dekningsgrad på 13,83 prosent, det laveste tallet på fem år. De siste 20 årene har andelen studenter som bor i studentboliger, ligget stabilt på mellom 12 og 16 prosent.

– Regjeringen gjorde ikke så mye med studentboliger i budsjettet de arvet fra de rødgrønne – så det store spørsmålet er jo hva de gjør i neste års budsjett, sier leder Anders Kvernmo Langset i NSO til avisen.

– Jeg er helt enig med NSO i at det er behov for flere studentboliger, og regjeringen vil fortsette sin satsing på studentboliger ut over i perioden, slik vi lovet i regjeringserklæringen, sier politisk rådgiver Magnus Thue i Kunnskapsdepartementet.

Han understreker at NSO beregner dekningsgraden på en annen måte enn regjeringen, og at det derfor er vanskelig å kommentere de konkrete utregningene.