Betongarbeidene for de 360 studentboligene på Lillehammer går på skinner.Gutter med følelse for betong. F.v Cato Berntsen (Veidekke), Bjørn Kyltveit, Øystein Bækkelien (begge Betong Øst) og Emil Haugen (Veidekke).Bomtur. - Nei, her er det ikke behov for hulldekker, humrer anleggsleder Cato Berntsen i Veidekke Entreprenør. Lastebilen skulle til Lillehammer Panorama.

Veidekke bygger dønn solide studentboliger

Betongarbeidene for de 360 nye studentboligene ved Stampesletta på Lillehammer går nå som en fabrikk.

Mens alle de andre tilbyderne i studentboligprosjektet som også skal benyttes som deltakerlandsby under Ungdoms-OL 2016 gikk «all inn» for modulløsninger, satset Veidekke Entreprenør Indre Østland på plasstøpte bygg med betongkonstruksjoner og vant.

Høsten 2013 signerte entreprenøren en totalentreprise på 202,5 millioner kroner med byggherren Studentsamskipnaden i Oppland og USBL.

Storleveranse for Betong Øst på Fåberg

Nå går betongarbeidene for fullt i prosjektet som krever totalt 4.500 m3 fabrikkbetong. All betong blir levert av Betong Øst sitt blanderi på Fåberg rett utenfor Lillehammer. Totalt fire blokker over fem etasjer er nå under bygging. To av blokkene har nå reist seg opp til tilnærmet sin blivende høyde.

─ Vi har nå 15 egne ansatte fra Hedmark og Oppland som utfører alt betongarbeidet, sier anleggsleder Cato Berntsen i Veidekke Entreprenør Indre Østland til Byggeindustrien.

I prosjektet skal det brukes det 20.000 m2 forskaling, støpes 12.000 m2 dekker og 2.400 m2 gulv på grunn. Totalt går det med 160 tonn armering i betongarbeidene og 8 tonn fiberarmering. Alle gulv på grunn blir armert med fiber. I de fire blokkene skal det støpes 370 nesten prikk like betongvegger.

─ Dette blir dønn solide studentboliger, sier Berntsen. Det er ikke tvil om at byggene kommer til å stå godt rustet mot en og annen utagerende studentfest.

Rasjonelle løsninger og effektiv logistikk

Før realisering av dette betongprosjektet, er det lagt ned en solid porsjon med planleggingsarbeid mellom Veidekke Entreprenør og Betong Øst. Det var ingen selvfølge at plasstøpt betong skulle bli det endelige valget i prosjektet.

─ Mange store entreprenører velger plasstøpte løsninger. Da får vi i betongfabrikkindustrien en utfordring med å utvikle oss i takt med entreprenørene og tilby optimale byggeplassløsninger. Det har vi i samarbeid med Veidekke bidratt til i dette prosjektet, sier markedssjef Bjørn Kyltveit i Betong Øst.

Les mer om det fruktbare betongsamarbeidet i Byggeindustrien nr 5 som kommer ut i disse dager.