Illustrasjon: Arkitekt Christensen og Co.

Strømmen skrudd på ved Kistefossdammen barnehage

Solcelleanlegget på taket til Kistefossdammen barnehage i Heggedal i Asker kommune produserer nå strøm.

Anlegget er et av de første på norske barnehager, og vil ha en størrelse på 300 kvadratmeter og en effekt på over 54,5 kilowattimer når det står ferdig, skriver entreprenør på prosjektet, NCC, i en pressemelding fredag.

– NCCs visjon om å fornye vår bransje og levere de beste bærekraftige løsningene handler om å tenke nytt og satse på prosjekter som Kistefossdammen barnehage, sier Stine M. Haugen, leder for miljø og bærekraft i NCC.

– Det er jo barna våre som skal arve etter oss, så da er det passende at det er en barnehage som går i front, fortsetter Haugen i pressemeldingen.

Kistefossdammen barnehage blir, ifølge meldingen, Norges første offentlige plusshus, og skal stå ferdig i februar 2017. Bygget, som skal romme tilsammen 100 barn og 30 ansatte fordelt på 1.300 kvadratmeter, vil produsere et overskudd av energi som tilsvarer årsforbruket til to elbiler.

Prosjektet inngår i FutureBuilt+, en konkurranseserie som skal vise at det er mulig å bygge plusshus innenfor alle bygningskategorier og uavhengig av kontekst, og skal generere mer energi enn det forbruker gjennomsnittlig per år. Plusshuset blir forsynt med 100 prosent lokal fornybar energi fra bergbrønner og solceller.