Det var helt fullt under arrangementet torsdag morgen.

Stor interesse for å lære mer om miljøsertifiseringer - se arrangementet her

Hele lokalet var fylt til randen da EBA og Norsk Eiendom torsdag morgen inviterte inn til sertifiseringsløsninger for miljøbygg.

Bruk av ulike sertifiseringsordninger for å dokumentere hvilke og i hvor stor grad miljøløsninger blir benyttet i nye og rehabiliterte bygg er noe som stadig brer om seg. Men det er fortsatt mange som ikke kjenner til detaljene og nivåene rundt de ulike løsningene, ikke minst i hvor stor grad disse sertifiseringene faktisk er i forhold lover og regelverket for øvrig. Dette viste med all tydelighet også oppmøtte på frokostmøtet torsdag. Arrangementet var mer enn fulltegnet. Ikke minst er det mange av entreprenørene som ønsker mer informasjon rundt hvordan sertifiseringsløsninger tar opp i seg kravene til fossilfrie eller utslippsfrie byggeplasser.

Det er Norsk Eiendom, EBA og EBA Oslo, Akershus og Østfold som sammen står bak møtet på Næringslivets Hus.

- Mange vil levere klimavennlig i fremtidige prosjekter. Vi ønsker å sette fokus både på hvordan vi kan selge klima og miljø, og hvordan merke- og sertifiseringsordningene kan bli verktøy for dette, sier administrerende direktør i Norsk Eiendom, Thor Olaf Askjer.

Administrerende direktør Kari Sandberg i EBA understreker at klima og miljø blir stadig viktigere, både for utviklere, entreprenører og sluttbrukere.

- Men mange snubler i sertifiseringer, og derfor er det viktig for oss å gjøre våre medlemmers hverdag enklere med møter som dette, sier Sandberg.

I tillegg til at Svanemerket og BREEAM-Nor presenterte sine ordninger og arbeid, innledet både OBOS Eiendom og Skanska Norge om hva de ønsker seg. Det bleogså arrangert en samtale ledet av Kjell Kvarekvål i JM Norge.

Du kan se arrangementet her: