Egil Hogna er konsernsjef i Norconsult. Foto: Johnny Syversen
Egil Hogna er konsernsjef i Norconsult. Foto: Johnny Syversen

Sterkt Norconsult-kvartal

Norconsult hadde en sterk start på 2023 med vekst både på topp- og bunnlinje.

Norconsult hadde i første kvartal 2023 netto driftsinntekter på 2,24 milliarder kroner sammenlignet med 1,93 milliarder kroner i første kvartal i 2022. Dette tilsvarer en vekst på 16,1 prosent.

Driftsresultatet (EBITA) endte på 266 millioner kroner i første kvartal sammenlignet med 221 millioner tilsvarende periode i fjor. EBITA-marginen endte på 11,9 prosent opp fra 11,4 prosent i samme periode i 2022.

– Første kvartal 2023 var et godt kvartal for Norconsult der vi leverte en organisk vekst på 12 prosent med spesielt sterk vekst i Sverige og i Norge. Vi er videre fornøyde med å beholde en god lønnsomhet til tross for betydelige kostnadsøkninger, sier Egil Hogna, konsernsjef i Norconsult i en pressemelding.

I første kvartal kjøpte Norconsult LB Consult i Danmark, og kunne med det ønske 50 nye dyktige medarbeidere velkommen til selskapet.

Rådgiveren melder at dett har vært hektisk aktivitet på både tilbud og oppdrag så langt i 2023. I Norge vant Norconsult en rådgiverkontrakt for Bane NOR med byggeplan for Moss sentrum i jernbaneprosjektet Sandbukta-Moss-Såstad. I tillegg valgte Fortescue Future Industries Norconsult til å utvikle et produksjonsanlegg for hydrogen og grønn ammoniakk, med tilhørende infrastruktur på Holmaneset. I Danmark vant Norconsult et viktig renoveringsoppdrag for Bispevangen i Ballerup.

– Markedet er fremdeles usikkert, med krig i Ukraina, høy inflasjon, høye energipriser og økende renter. Ordreboken vår er solid og har økt noe gjennom første kvartal, men vi ser tegn til lavere etterspørsel i enkelte markedssegmenter. I møte med potensielt tøffere tider drar vi nytte av at kundeporteføljen vår er godt diversifisert med en god miks av offentlige og private kunder samt sterke posisjoner innen samtlige markedsområder. Også i vanskeligere tider er det behov for dyktige ingeniører, arkitekter og rådgivere, legger Hogna til.