Jøns Sjøgren er administrerende direktør i Byggevareindustriens Forening. Han er fornøyd med byggevaresalget i sommer. Foto: Sindre Sverdrup Strand

Sterk vekst i byggevaresalget i sommer

Mange nordmenn har brukt ferien til å oppgradere hjemme. I juni lå byggevaresalget 7,7 prosent over tilsvarende periode i fjor.

– Vi er tilfreds med at salget har vært så bra gjennom sommeren, sier Jøns Sjøgren, administrerende direktør i Byggevareindustriens Forening i en pressemelding.

Det innenlandske salget av byggevarer fra industrien i juni og juli var samlet sett 2,6 prosent høyere sammenlignet med samme måneder i 2019.

Det var salget i juni som sørget for veksten. Byggevaresalget i juni 2020 var 7,7 prosent høyere sammenlignet med juni 2019, mens det gikk ned -4,1 prosent i juli.

I juni var det to salgsdager mer enn i 2019, mens det i juli likt antall salgsdager.

Størst oppgang i sommer hadde trebaserte produkter med 6,8 prosent.

Betongbaserte byggevarer hadde en oppgang på 1,8 prosent, mens øvrige byggevarer en oppgang på 1,4 prosent sammenlignet med 2019.

- Det er fortsatt god aktivitet i Bygge-Norge, og vi ser at spesielt forbrukermarkedet har vært godt. Usikkerheten fremover er fortsatt til stede, og vi er spent på hvordan markedet utvikler seg fremover, avslutter Sjøgren.

Se statistikken her