Rasmus Nord er administrerende direktør i Sweco Norge. Foto: Sweco
Rasmus Nord er administrerende direktør i Sweco Norge. Foto: Sweco

Sterk vekst for Sweco i 2023

Sweco Norge øker omsetningen med hele 25 prosent i første kvartal 2023, og øker driftsresultatet fra rundt 110 til 147 millioner kroner.

Det skriver Sweco i en pressemelding fredag.

Sweco Norges driftsinntekter i første kvartal var 976,2 millioner kroner, opp fra 778,6 millioner i første kvartal i fjor. Omsetningsveksten på 25 prosent kommer, ifølge pressemeldingen, gjennom organisk vekst, og oppkjøp og forbedret drift.

– Jeg er fornøyd med at Sweco Norge har lagt bak seg en god start på 2023 og at vi vinner og gjennomfører viktige prosjekter innenfor alle våre forretningsområder. Vi har satset tungt på å tiltrekke, utvikle og beholde medarbeidere med kompetanse som møter kundens og samfunnets behov. Det har vi lykkes godt med, og er avgjørende for at vi vokser og leverer sterke resultater. Jeg ønsker å sende en stor takk til våre dyktige ansatte, våre samarbeidspartnere og ikke minst våre kunder for deres tillit, sier administrerende direktør Rasmus Nord i pressemeldingen.

Driftsresultatet (EBITA) for første kvartal i 2023 endte på 147 millioner kroner, mot 109,6 millioner kroner i samme kvartal i fjor. Resultatmarginen i første kvartal ble 15,1 prosent, mot 14,1 prosent i samme periode i 2022. Kvartalet hadde én arbeidsdag mer enn samme periode i 2022.

– Det er fortsatt flere usikkerhetsfaktorer som gjør seg gjeldende for aktører i bygg- og anleggsnæringen: Sterk prisstigning på viktige innsatsvarer og høye renter fører til reduserte investeringer innenfor den private byggsektoren. Det preger allerede deler av vår virksomhet, særlig innen arkitekttjenester. I tillegg utsettes eller skrinlegges flere offentlige bygg- og infrastrukturprosjekter. Det gir i sum lavere aktivitet og noe dempet optimisme for perioden som ligger foran oss. Samtidig opplever vi at samfunnets grønne omstilling er den viktigste driveren for våre råd og løsninger i dag, og kommer til å være det i enda større grad fremover. Det gir store muligheter for rådgivere som oss, sier Nord.

Sweco Group, som har virksomhet i 14 land i Europa, leverte driftsinntekter på 7.140 millioner svenske kroner, opp fra 6.077millioner svenske kroner i første kvartal 2022. Driftsresultatet for første kvartal ble 849 millioner svenske kroner, mot 648 millioner svenske kroner i samme periode i fjor. Resultatet tilsvarer en driftsmargin på 11,9 prosent, sammenlignet med 10,7 prosent i første kvartal 2022 for hele det internasjonale konsernet.