Rasmus Nord (administrerende direktør i Sweco), Håvar Ådalen (daglig leder i Pro-Consult) og Tor Helge Indrebø (divisjonsdirektør for infrastruktur i Sweco). Foto: Nicki Twang
Rasmus Nord (administrerende direktør i Sweco), Håvar Ådalen (daglig leder i Pro-Consult) og Tor Helge Indrebø (divisjonsdirektør for infrastruktur i Sweco). Foto: Nicki Twang

Sweco kjøper nytt selskap

Sweco kjøper Pro-Consult og styrker sin satsing innen byggfag i Østfold, på Innlandet og i Vestfold og Telemark.

Fra 1. februar blir Pro-Consult en del av Sweco. Pro-Consult ble opprettet i 2014, da med hovedfokus på prosjektoppfølging og stålkonstruksjoner.

I dag består selskapet av over 35 medarbeidere med ekspertise innen fagområder som konstruksjonsteknikk, BIM, rehabilitering, betong og tre. Selskapet har kontorer i Fredrikstad, Hamar, Porsgrunn og Molde.

– Jeg er imponert over posisjonen Pro-Consult har tatt i sine lokalmarked. De har et sterkt fagmiljø og et stort fokus på å skape gode kunderelasjoner hvilket viser seg i gode resultater. Med dem på laget styrker vi vår posisjon som den foretrukne samarbeidspartneren i Østfold, på Innlandet og i Vestfold og Telemark. Dette er områder vi skal vokse i, og vi gleder oss derfor til å ta en større markedsandel her, sier divisjonsdirektør for infrastruktur i Sweco, Tor Helge Indrebø i en pressemelding.

Oppkjøpet av Pro-Consult er ledd i Swecos økte satsing på byggfag.

– Vi har stor tro på at Sweco er riktig aktør for videreutvikling av vårt selskap. Vi ser at vi utfyller hverandre på en god måte, der de ansatte og kunder står i hovedfokus. Sweco har et sterkt byggteknisk miljø som vi gleder oss til å bli en del av, og videre befeste markedsposisjonen. En sterk kunderelasjon og tilgjengelighet har alltid vært høyt prioritert hos oss, og dette ligger også i våre planer for veien videre, sier daglig leder i Pro-Consult AS, Håvar Ådalen.

Integrasjonsprosessen starter umiddelbart, melder Sweco i meldingen.