Statkraft og den norske leverandøren Ocean Sun er klare til å starte byggingen av det planlagte pilotanlegget for flytende solkraft i Albania. Piloten har en investeringsramme på 2 millioner euro og skal bygges i reservoaret til Statkrafts eksisterende vannkraftverk i Banja. Foto: Illustrasjon / Statkraft / NTB scanpix

Statkraft starter bygging av flytende solkraftverk i Albania

Statkraft og den norske leverandøren Ocean Sun er klare til å starte byggingen av det planlagte pilotanlegget for flytende solkraft i Albania.

Pilotprosjektet har en investeringsramme på 2 millioner euro og skal bygges i reservoaret til Statkrafts eksisterende vannkraftverk i Banja, opplyser selskapet tirsdag.

– Nå som alle godkjenningene er på plass, har vi formelt bedt Ocean Sun om å starte fase 1 i byggeprosjektet. Vi ser fram til å komme i gang med byggingen i løpet av juni, sier seniorrådgiver Tom Kristian Larsen i Statkraft.

Fase 1 innebærer et komplett flytende solkraftverk, som er ventet ferdigbygd i fjerde kvartal i år. Det får en effekt som utgjør 0,5 megawatt ved standard testforhold (MWp). Fase 2 omfatter ytterligere tre enheter, slik at den totale effekten blir 2 MWp i løpet av 2021.