Caverion-konsernet legger bak seg et godt 2021. Illustrasjonsfoto: Caverion
Caverion-konsernet legger bak seg et godt 2021. Illustrasjonsfoto: Caverion

Solid resultat og økt ordrereserve for Caverion

Caverion-konsernet oppnådde et positivt driftsresultat på 883 millioner kroner internasjonalt i 2021. Ordrereserven vokste samtidig med nesten 16 prosent, til 19 milliarder kroner.

Det skriver Caverion i en pressemelding torsdag.

Caverion-konsernets årsresultat for 2021 viser en omsetning på 2,1 milliarder euro, eller 21,5 milliarder norske kroner i 2021. Justert EBITA, driftsresultat, ble 88 millioner euro, eller 883 millioner kroner. Dette gir en resultatsmargin på omtrent fire prosent. Ordrereservene vokste til 1,9 milliarder euro, eller 19 milliarder norske kroner, opp med 15,8 prosent fra foregående år, skriver Caverion.

– Jeg er glad for at den bedrede lønnsomheten som viste seg gjennom året fortsatte i fjerde kvartal, sier Caverions konsernsjef Jacob Götzsche.

Götzsche trekker frem Norge som et eksempel på land hvor virksomheten går bra.

– Jeg er særlig glad for den positive fremgangen som fortsatte i Sverige, Tyskland, Norge, Østerrike og Industri-området vårt gjennom året, sier han i pressemeldingen.

Knut Gaaserud, sjef for Caverion i Norge, forteller at den norske divisjonen av konsernet har hatt et godt år i 2021. Service-området, som står for to tredeler av omsetningen, fikk sterk vekst og et godt resultat, ifølge Caverion-sjefen.

Knut Gaaserud, administrerende direktør i Caverion. Foto: Caverion
Knut Gaaserud, administrerende direktør i Caverion. Foto: Caverion

– Ordrereservene for vår norske virksomhet vokste mot slutten av året, og vi vil fortsette med strategiske oppkjøp der vi ser at vi kan styrke eget tjenestetilbud gjennom det, sier Gaaserud.

– Vi ser at dette åpner nye muligheter for Caverion ved at kunder ønsker outsourcing av drift og vedlikehold av bygg og anlegg. Vi skal fokusere i dette segmentet gjennom å tilby smarte og energieffektive tjenester, fortsetter han.

Etter at virksomheten i Russland ble solgt har Caverion nå virksomhet i ti land. I Norge har selskapet 2.300 medarbeidere av totalt 14.000 i konsernet.