Daglig leder Bjarne Bratland i Håndverkeriet (til venstre) og konsernsjef i Solid Gruppen, Terje Lyngaas. Foto: Solid Gruppen
Daglig leder Bjarne Bratland i Håndverkeriet (til venstre) og konsernsjef i Solid Gruppen, Terje Lyngaas. Foto: Solid Gruppen

Solid Gruppen kjøper opp Håndverkeriet

Fredrikstad-baserte Solid Gruppen kjøper opp Oslo-entreprenøren Håndverkeriet AS.

– Vi er veldig glade over å kunne dele nyheten om at Solid Gruppen har kjøpt opp Håndverkeriet AS. Med kjerneområder innen rehabilitering, oppussing og ombygging tilhører de en bransje vi har klare forventninger til at vil vokse ytterligere, i takt med økt fortetting og fokus på bærekraft. De grønneste byggene er allerede bygget ettersom klimabelastningen reduseres betydelig ved gjenbruk av bygninger sammenliknet med å rive og bygge nytt, sier konsernsjef i Solid Gruppen, Terje Lyngaas, i en pressemelding om oppkjøpet.

Håndverkeriet har omtrent 45 ansatte og 50 fast innleide. De omsatte 219 millioner kroner i 2020, og forventet omsetning for 2021 er 230 millioner kroner, heter det i meldingen.

Selv om Håndverkeriet nå blir en del av Solid Gruppen, skal selskapet driftes videre under eget navn og profil.

– Vi ønsker helt klart å beholde identiteten og merkevaren som Håndverkeriet har utviklet, på lik linje med andre selskaper vi har kjøpt og innlemmet i gruppen. Med dette oppkjøpet består Solid Gruppen av entreprenørene Solid Entreprenør, Nipas og Håndverkeriet, samt boligutvikleren Solid Prosjekt, sier Lyngaas.

– Markedet er i endring, og Håndverkeriet ser viktigheten av å bli del av et større konsern. Rehab er et stort marked som vi kjenner godt og hvor etterspørselen er økende, og her ønsker vi ytterligere vekst. Vi ser at med en eier som Solid Gruppen får vi tilført kompetanse og ressurser som selskapet trenger for å imøtekomme denne økte etterspørselen, kommenterer daglig leder Bjarne Bratland i Håndverkeriet.