Koronakrisen har satt pilotkarrieren på vent for Marius Øren. Han setter stor pris på jobben han har fått hos Overhalla Betongbygg. Foto: Overhalla Betongbygg.

Søkte på pilotjobb - ble betongelementarbeider

Koronakrisen har satt pilotkarrieren til Marius Øren på vent. Nå produserer 37-åringen betongelementer for Overhalla Betongvare.

De 15 siste årene har Marius Øren jobbet som pilot i både USA og Asia. Rett før jul flyttet han fra Vietnam og hjem til Overhalla kommune, og startet prosessen med å søke pilotjobb i Norge.

– Planen var å komme hjem og å skaffe meg jobb for et flyselskap med base i Norge. Jeg var godt i gang med prosessen, og det så egentlig ganske lyst ut, sier Øren til NT24.

Koronakrisen satte en stopper

Men i mars slo koronakrisen inn for fullt, og det var bare å glemme å få pilotjobb i Norge. Da kom administrerende direktør Arnt Ove Amdal i Overhalla Betongbygg på banen. Betongelementprodusenten har rekordhøy ordrereserve og trengte folk til å holde produksjonen oppe.

– Vi mangler per i dag rundt 15 av våre faste ansatte, enten på grunn av at de er i en risikogruppe, i karantene eller at de må ta seg av barn som er hjemme, sier Amdal til NT24.

Administrerende direktør Arnt Ove Amdal i Overhalla Betongbygg.

– Produksjonen er rundt 20 prosent lavere enn ved normal drift. Det fører til forsinkelser i leveransene. Som hell er har også byggeprosjektene forsinkelser, så det har til nå ikke fått kritiske konsekvenser for aktiviteten på byggeplassene, fortsetter han.

Jobbet på fabrikken for 20 år siden

Marius Øren forteller at han også for 20 år siden jobbet i betongelementfabrikken, den gangen i helger, ferier og etter skoletid. Nå setter han stor pris på ha en inntekt og en jobb å gå til frem til flytrafikken tar seg opp igjen.

– Jeg er veldig takknemlig for at Arnt Ove kom med et tilbud om jobb. Det å ha ei inntekt og en jobb å gå til er uendelig mye bedre enn å ikke gjøre noe som helst, sier han.

Har mobilisert flere

Arnt Ove Amdal forteller at de har hentet inn både hjemvendte studenter og tidligere ansatte for å holde hjulene i gang i fabrikken.

– Her er det mobilisering over hele linja, og det har vært avgjørende for oss at folk som har mulighet stiller opp for å holde hjulene i gang. Rett og slett kjempemessig, sier Amdal.

Odd Andre Devik Amdal og Ådne Galguften, er i utgansgpunktet studenter, men tok jobb hos Overhalla Betongbygg da høgskoler og universiteter stengte som en følge av koronaviruset. Foto: Overhalla Betongbygg.