Skanska vil forenkle med digital signering

I løpet av 2018 er målet at alle boligsalgene i Skanska signeres digitalt med BankID eller Buypass. Innen 2020 er målet er å gjøre all dokumenthåndtering i konsernet heldigital.

Det skriver løsningsutvikler Idfy i en pressemelding fredag.

– Selv de eldre har blitt mer digitale. De ønsker ikke papirbunkene lenger, sier Simen Løvgren, hovedansvarlig for samhandling i Skanska.

Simen Løvgren, hovedansvarlig for samhandling i Skanska. Foto: Privat

Entreprenørkonsernet har nå satt som mål at alle utgående kontrakter skal signeres digitalt innen utgangen av 2018.

Løvgren sier satsningen fører til betydelige besparelser for Skanska.

– I løpet av et år er det flere tusen kontrakter som må signeres. Hvis vi kan spare ti minutter på hver av dem, sier det seg selv at det er et lønnsomt grep å gjøre. Og ikke minst blir kundene mer fornøyde, sier han.

Det er selskapet Idfy som har utviklet løsningen som boligkjøperne hos Skanska vil benytte.

– Det er kun et spørsmål om tid før alle bransjer er over på digital signering. Med denne løsningen viser Skanska at de er en av de fremste aktørene i sin bransje, sier Stein-Olav Davidsen, operasjonell leder i Idfy.

Skanska har utformet en digitaliseringsstrategi som definerer på hvilke områder de skal bruke informasjonsteknologi og digitalisering for å understøtte forretningsmålene de neste årene.

– Alle prosessene våre skal digitaliseres innen 2020. Målet er å gjøre all dokumenthåndtering heldigital. Dette gjelder boligsalg, men også alle andre utgående kontrakter, som nyansettelser og leverandørkontrakter, avslutter Simen Løvgren i pressemeldingen.