Brattørkaia 16 vil være et av de første BREEAM-NOR Excellent-byggene i Trondheim. Ill.  Skibnes Arkitekter AS

Skanska skal bygge skolebygg for Entra i Trondheim

7. september inngikk Entra kontrakt med Skanska om bygging av nytt skolebygg i det populære området, Brattøra, i Trondheim. Bygget blir Handelshøyskolen BIs nye campus i Trondheim.

Bygget vil få adressen Brattørkaia 16 og skal brukes i sin helhet av Handelshøyskolen BI i Trondheim, som har inngått en leietavle med Entra. Fra og med høstsemesteret 2018 vil flere tusen BI-studenter benytte læringsfasilitetene i det 8.400 m2 store bygget fordelt på 5 etasjer.

– Brattørkaia i Trondheim får et nytt viktig løft når 1650 studenter og ansatte ved BI flytter inn i sitt nye bygg om 2 år. Entra har samarbeidet med Skanska ved flere andre anledninger og ser frem til å komme i gang med byggingen, sier Kristin Haug Lund som er direktør for prosjekt og teknisk i Entra ASA.

Skanska er totalentreprenør for prosjektet som har byggestart i desember. Kontrakten har en verdi på 164 millioner kroner. Bygget skal oppføres over eksisterende p-kjeller og sammenkobles med Brattørkaia 15.

- Vi er veldig godt fornøyd med at vi har blitt valgt av Entra til å realisere dette prosjektet. Kunden Entra, og prosjekt undervisningsbygg, er helt i tråd med vår strategiske satsing. Her har vi sammen med kunde og bruker fått anledning til å utvikle prosjektet, og vi har skapt optimale løsninger i et godt samspill. Dette skal bli et meget godt bygg i et svært attraktivt transformasjonsområde. Vi er allerede i gang med mobilisering, og vil ha byggestart om ca 2 måneder, forteller regiondirektør i Skanska, Trond Krogstadmo.

Bygget har meget høye miljøambisjoner. Det vil bli et av de første BREEAM-NOR Excellent-byggene i Trondheim, og dermed være et av byens miljøfyrtårn. Det vil også ha energiklasse A.

– Entra er godt i gang med den store byutviklingen på Brattørkaia. I tillegg til oppføring av nye, miljøvennlige bygg, jobber vi aktivt med å gjøre bygulvet enda mer spennende og skape liv og aktivitet i området, sier Haug Lund. 

Administrerende direktør i Skanska, Ståle Rød og administrerende direktør i Entra, Arve Regland, var meget fornøyd med å inngå avtalen om bygging av Brattørkaia 16. Bak f.v.: Prosjektsjef i Entra, Torstein Saksen, konserndirektør for bygg i Skanska, Camilla Krogh, direktør for prosjekt og teknisk i Entra, Kristin Haug Lund, og regiondirektør i Skanska, Trond Krogstadmo.