Konsernsjef i Skanska Norge, Ståle Rød. Foto: Skanska

Skanska-sjefen: - Et av våre beste første kvartal noensinne i Norge

Både omsetning og resultat for Skanska i første kvartal i år  er på lavere nivå enn samme kvartal i 2020, men konsernsjef Ståle Rød i Skanska Norge mener kvartalet er et av entreprenørkonsernets beste noensinne i Norge.

Torsdag la Skanska AB frem sitt kvartalsresultat for den samlede virksomheten.

Konsernsjef Anders Danielsson skriver i kvartalsrapporten at tallene viser en sterk posisjon, stabile prestasjoner og evne til å levere i henhold til strategien.

Last ned hele rapporten her.

Omsetningen i første kvartal ble på 34,4 milliarder svenske kroner, ned ti prosent fra 41,2 milliarder i samme kvartal året før, justert for valutaeffekter. Svenske Dagens Industri påpeker at konsernet leverer lavere omsetning i første kvartal enn ventet.

Bransjetidsskriftet skriver samtidig at resultatet er bedre enn ventet, selv om også her opplever Skanska en nedgang på 17 prosent, justert for valutaeffekter, fra kvartalsresultatet i 2020. Driftsresultat i første kvartal 2021 kommer på 2,9 milliarder svenske kroner, ned fra 2,9 milliarder samme kvartal i fjor.

God situasjon

Da Anders Danielsson la frem kvartalsresultatet på samme tid i fjor, opplevde Skanska sterk vekst i alle virksomhetsområder, men konsernsjefen varslet om stor usikkerhet på grunn av koronasituasjonen.

Selv om årets første kvartalsresultat er mer nøkternt, er mye av usikkerheten nå borte, sier konsernsjef i Skanska Norge, Ståle Rød, til Byggeindustrien.

– Tallene viser lavere omsetning i dette kvartalet enn tilsvarende kvartal i fjor, men det er fortsatt et bra resultat. Det er viktig å se på den underliggende lønnsomheten i selskapet, og fra mitt perspektiv har vi lagt bak oss et av de beste første kvartalene noensinne i Norge. Vi har en veldig god ordresituasjon og god drift i virksomheten. Vi ser en fantastisk cash-flow i selskapet, sier Rød.

Sterk drift

Også i Norge kan Rød røpe at omsetning og ordresituasjon er lavere dette kvartalet enn samme kvartal i fjor, men han beskriver årets første kvartal som et historisk sterkt kvartal for Skanska Norge.

– Nedgangen skyldes ordresituasjonen for noen år siden. Bransjen vår opplever sesongvariasjoner, men hvis vi ser dette over langen, er vi veldig tilfredse med driften i Norge. Det er ingen enkeltprosjekter som driver tallene opp; det er kun sterk underliggende drift. Det forventer vi å ha med oss fremover også, og det gir oss et veldig godt grunnlag, sier Rød.