Skanska rehabiliterer Karenslyst Allé 12-14 på Skøyen. Foto: Skanska

Skanska rehabiliterer kontorbygg på Skøyen

Skanska har signert kontrakt med Aberdeen Eiendomsfond Norge I om en full rehabilitering av Karenslyst Allé 12-14 på Skøyen.

Det skriver Skanska i en pressemelding torsdag.

Den fullstendige innvendige rehabiliteringen skal, ifølge meldingen, ta fjorten måneder.

Karenslyst Allé 12-14 er et kontorbygg fra 1998, og er på 16.000 kvadratmeter fordelt over ni etasjer. Kontrakten har en verdi på 239 millioner kroner og gjennomføres som en totalentreprise.

I første etasje er det næringsvirksomhet som skal være i drift under hele byggeperioden, og de øvrige etasjene skal gjennomgå en fullstendig innvendig rehabilitering. Bygget er eid av Aberdeen Eiendomsfond Norge I, og er hovedkontor for leietaker NorgesGruppen. Handelshuset skal flytte tilbake i ferdigrehabiliterte lokaler i august 2022.

– Den største utfordringen i dette prosjektet er den korte byggetiden. På fjorten måneder skal vi flytte ut fasaden for å åpne opp inngangspartiet, installere utvendig solskjerming og gjennomføre en full innvendig rehabilitering. Vi har satt sammen et team som vil håndtere den korte byggetiden, trang byggeplass og mange parallelle produksjonsløp i et eksisterende bygg på en sikker og effektiv måte, sier Terje Nyborg Olsen, regiondirektør i Bygg Oslo Næring i Skanska.

Skanska skal også etablere et såkalt blågrått tak, som vil bidra til overvannshåndtering og bedre luftkvalitet. Prosjektet har BREEAM-ambisjoner, og det er en opsjon om at bygget kan sertifiseres til in-use Excellent.