I Stjørdal skal Skanska bygge ut Torgkvartalet Kjøpesenter for Vennatrø Gruppen. Illustrasjon: AMB ArkitekterIllustrasjon: Solem arkitekterNye Heimdal vgs. og flerbrukshall skal etter planen stå ferdig i 2017. Illustrasjon: Rambøll arkitekterPå Nyhavna i Trondheim skal Skanska bygge et nytt kontorbygg på 7.400 kvadratmeter for Dora. Illustrasjon: Rambøll arkitekter

Skanska bygger for over en milliard i Trondheim

I løpet av noen uker har Skanska Bygg Trondheim sikret seg fire nye byggeprosjekter med en samlet kontraktsverdi på over én milliard kroner.

De fire prosjektene er Heimdal Videregående Skole, Torgkvartalet Kjøpesenter, Boligprosjektet Elvebredden og kontorprosjektet Dora.

– Vi ser frem til å realisere fire veldig spennende prosjekter som alle sammen vil bli viktige bidrag i utviklingen av lokalmiljøene de befinner i. Vi har også gjennom godt samspill med kundene vært med i utviklingen av flere av prosjektene som fordeler seg fint mellom segmentene skole, næring og bolig som alle sammen er satsningsområder for Skanska, uttaler Trond Krogstadmo, regiondirektør i Skanska Bygg Trondheim i en pressemelding.

Heimdal Videregående Skole

Den største enkeltkontrakten er, ifølge pressemeldingen, Heimdal Videregående Skole. Kontrakten med Sør-Trøndelag Fylkeskommune har en verdi på 580 millioner kroner.

Prosjektet er på totalt 30.500 kvadratmeter, og skolen vil når den står ferdig til skolestart i 2018, huse til sammen 1.140 elever, skriver Skanska.

Torgkvartalet Kjøpesenter

Skanska har også signert kontrakt med Vennatrø Gruppen om å bygge ut Torgkvartalet Kjøpesenter i Stjørdal. Det eksisterende kjøpesenteret skal utvides nordover i tre etasjer samt parkeringskjeller.

Utbyggingen er på totalt 15.000 kvadratmeter, med en parkeringskjeller som skal romme 150 parkeringsplasser. Kontrakten har en verdi på 215 millioner kroner, og prosjektet skal være ferdigstilt innen 1. november 2017, til Vennatrø Gruppens 75-årsjubileum.

Boligprosjektet Elvebredden

For Ranheimsfjæra Utbyggingsselskap, som eies 50 prosent av henholdsvis Ranheimsfjæra og Skanska Norge, skal Skanska bygge det nye boligprosjektet Elvebredden.

Her skal det bygges to blokker med til sammen 47 leiligheter. Salget av boligene er, ifølge Skanska, godt i gang, og de første beboerne kan etter planen flytte inn sommeren 2017.

Kontorprosjektet Dora

På Nyhavna i Trondheim skal Skanska bygge et nytt kontorbygg på 7.400 kvadratmeter for Dora. Kontrakten har en verdi på 140 millioner kroner. Kontorprosjektet skal sertifiseres i henhold til Breeam Excellent, og når prosjektet er ferdigstilt i november 2017 vil det huse Rambølls virksomhet i Trondheim, heter det i pressemeldingen.