På bildet fra venstre: Torbjørn Stensland, digital rådgiver Nye SUS, Lars Egil Borsheim, prosjektleder bygg Nye SUS, Ørjan Grødem, prosjektleder Geograf Digital, Per Kverneland, daglig leder Geograf Digital og Espen Oseberg Hansen, jurist/rådgiver anskaffelser Nye SUS Foto: Ingveig Tveranger/Nye SUS

Skal laserskanne nye Stavanger universitetssykehus

Forus-selskapet Geograf Digital AS har fått jobben med å laserskanne deler av arbeidene på det nye universitetssykehuset i Stavanger.

For Geograf Digital er kontrakten, som har en verdi på rundt 1,6 millioner kroner inkludert merverdiavgift, den største de noensinne har fått, forteller byggherren i en pressemelding.

- Kontrakten gjelder levering av løsning for å dokumentere betong- og råbyggarbeidene i sykehusprosjektet ved hjelp av foto og punktskyer, der bygget skannes inn ved hjelp av avansert teknologi, sier daglig leder Per Kverneland i meldingen.

Avtalen innebærer også at Geograf Digital AS skal sette ut fastmerker, akser og høyder til bruk til innvendige arbeider.

- For oss er det veldig bra å få levere til et så stort og viktig byggeprosjekt. Vi regner med at 5 personer hos oss skal jobbe med dette. Teknologien vi bruker er stadig i utvikling, og det blir fint å høste erfaringer fra landets største byggeplass, sier Kverneland.

- Vi har nå samlet oss erfaring med laserskanning av betongbyggene gjennom året vi har bak oss, og ser at vi får en smidigere fremdrift ved å konstant dokumentere arbeidene som er gjort. På den måten fanger vi opp uregelmessigheter, endringer og kan løse dette sammen med entreprenøren mens de er på byggeplassen. Det gir god fremdrift og sparer oss for rettinger senere, sier prosjektdirektør for Nye SUS, Kari Gro Johanson.