Illustrasjonsfoto: Sindre Sverdrup Strand

Illustrasjonsfoto: Sindre Sverdrup Strand

Skal kåre Norges mest attraktive arbeidsgiver for yrkesfagelever og lærlinger

For første gang gjennomføres nå en undersøkelse rettet mot utvalgte lærlinger og elever på videregående skoler i utdanningsprogrammet bygg- og anleggsteknikk, og man skal i tillegg finne Norges mest attraktive arbeidsgiver for denne gruppen. Vinneren kåres på et seminar i Oslo 17. april.

Det er Universum, i samarbeid med EBA, som står bak undersøkelsen som skal se på elevenes og lærlingenes ønsker og forventninger til arbeidslivet, hvilke tanker de har om sin fremtidige karriere og hvem de opplever er de mest attraktive arbeidsgiverne i landet.

Onsdag i neste uke presenteres funnene fra undersøkelsen på et seminar, med en analyse av hvordan dette påvirker byggenæringen.

Thomas Norland, kompetansesjef i EBA. Foto: Svanhild Blakstad

Thomas Norland, kompetansesjef i EBA. Foto: Svanhild Blakstad

– Det blir også en panelsamtale med konsernsjef i Mesta Tonje Jensen, konsernsjef i Skanska Stein Ivar Hellestad, konserndirektør i Veidekke Øivind Larsen, statssekretær Per Olav Skurdal Hopsø (Ap), og stortingsrepresentant og medlem av Forsknings- og utdanningskomitéen Margret Hagerup (H) om yrkesfag og viktigheten av at flere søker seg til Norges største fastlands- og distriktsnæring. Vi avslutter med prisutdeling og muligheter til nettverksbygging med representanter fra Norges mest attraktive arbeidsgivere blant yrkesfagelever og lærlinger i bygg- og anleggsnæringen. Vi håper flest mulig ønsker å delta på dette seminaret, som er gratis, sier kompetansesjef Thomas Norland i EBA. Arrangementet starter 17. april klokken 13.30 i NHO-bygget.

Til informasjon er EBA eier av Bygg og Anlegg Media AS som er utgiver av Byggeindustrien/bygg.no. Byggeindustriens redaksjonelle vurderinger gjøres uavhengig av dette.