Bryggeribyen EC Dahls og Strawberry er enige om å utvikle hotell i bryggeriet ved Nyhavna i Trondheim. Ill. HUS arkitekter

Bryggeribyen EC Dahls og Strawberry er enige om å utvikle hotell i bryggeriet ved Nyhavna i Trondheim. Ill. HUS arkitekter

Skal bygge nytt hotell ved Nyhavna i Trondheim

Strawberry inngår avtale med Bryggeribyen EC Dahls om å utvikle et nytt hotell ved Nyhavna i Trondheim.

Det er 123 år med historie i det opprinnelige Aktiebryggeriet på Lade i Trondheim. Nå, 57 år etter fusjonen med E.C. Dahls, lanseres ideen om å blåse nytt liv i bygget ved Nyhavna.

– Det skummer nesten over med entusiasme over denne muligheten. Gjennom prosjekt som Amerikalinjen, Clarion Hotel Post, Sommerro og Villa Copenhagen, har vi vist hva utvikling kan gjøre med et gammelt bygg og et helt nærområde. Jeg har alltid et ekstra øye til det som rører seg i Trondheim, og planene som nå foreligger for Nyhavna vil gi denne delen av byen nytt liv. Og nytt liv, flere mennesker og mer aktivitet trenger møteplasser som hotell, sier Petter A. Stordalen, grunnlegger av Strawberry, i en pressemelding.

I planene ønsker man å ta vare på det gamle Aktiebryggeriet, men tilbakeføre vinduer og åpne opp deler av bygget for å kunne skape aktivitet i gamle lagerrom og gjærrom.

– I tillegg vil oppføringen av et nytt bygg gi et fremtidig hotell den nødvendige romkapasiteten, møte- og konferansefasiliteter og mulighet for ulike serverings- og servicetilbud, heter det i meldingen.

– Som forvalter av et så historisk bygg, har vi vært nøye i prosessen med å finne riktig operatør. For Bryggeribyen er vi sikre på at Strawberry er riktig valg, mye på grunn av muligheten for å tilpasse det endelige konseptet til den profilen vi har ønsket og tror er riktig for området. Reina og Nyhavna blir en helt ny bydel om noen år, og vi skal ta vårt ansvar i utviklingen, sier Børge Aunaas, Bryggeribyen EC Dahls AS, i meldingen.

Det er inngått avtale om at et nytt hotell skal bli en del av Clarion Collection Hotel.

Hotellet planlegges med 180 gjesterom samt treningsrom, restauranter og møterom.

– Vi håper å kunne starte byggingen så snart reguleringsplan og alle offentlige tillatelser er på plass. Vi skal bygge en ny bydel rundt et by-integrert bryggeri som historiebærer, og med mange nye og varierte arbeidsplasser rundt. I tillegg skal det bygges over 1000 boliger som vil bydelen masse nytt liv. Bryggeribyen vil bli den bydelen hvor mennesker både vil leve, arbeide og søke opplevelser. I så måte er våre ideer i ferd med å realiseres med den første opplevelsen: Et nytt og spennende bryggerihotell, sier Aunaas.