Foto: Bravida/Ingar Næss
Foto: Bravida/Ingar Næss

Sikkerhetskultur tema for HMS-uka i Bravida

For sjette år på rad vier Bravida-konsernet en hel uke til sentrale HMS-tema, og i år er temaet sikkerhetskultur.

Identitet og forutsetninger er to sentrale begrep for å oppnå god sikkerhetskultur, og gjengangere under årets HMS-uke. Alle Bravidas medarbeidere gjennomgår aktiviteter og opplæring knyttet til hovedtemaet og disse begrepene, blant annet gjennom videoopplæringskurs og quiz, opplyser selskapet i en pressemelding.

– Jeg er glad for at HMS-uka har blitt en tradisjon hos oss. Gjennom uka vi er i ferd med å legge bak oss har jeg besøkt kunder og prosjekter i hele landet og snakket om dette viktige temaet. Utrolig gøy å se hvor godt det jobbes med HMS og ikke minst registrere at sikkerhetskulturen arbeides aktivt med, noe våre kunder også verdsetter, sier Tore Bakke, administrerende direktør i Bravida Norge i meldingen.

Andre viktige temaer for HMS-uka er inkluderende humor og akseptabel kommunikasjon, samt bærekraft.

I årets HMS-uke blir det gjennomført Safety talks, hvor leder besøker arbeidsplassen og går en runde sammen med medarbeiderne for å føre en dialog om sikkerhet i hverdagen. Sammen identifiserer de risikabel atferd og finner løsninger for å eliminere risikoer, og diskuterer forbedringsforslag.