Foto: Implenia-IsachsenFoto: Implenia-IsachsenFoto: Implenia-IsachsenFoto: Implenia-IsachsenFoto: Implenia-IsachsenFoto: Implenia-IsachsenFoto: Implenia-Isachsen

Se Implenia-Isachsen bygge bruer på E16

Implenia-Isachsen er godt i gang med byggingen av E16 mellom Rud og Vøyenenga, en strekning med hele 14 bruer.

(Video av støpet på Vebekk bru nederst i artikkelen.)

30. juni ble brudekket på den andre av i alt 14 bruer på E16 Rud-Vøyenenga ferdig støpt. I slutten av august kommer neste brustøp med en 97 meter lang lokalveibru over Sandvikselva, hvor nye fagverksdragere fra Teknikk benyttes, skriver arbeidsfelleskapet i en pressemelding.

Brudekket på nylig ferdigstøpte Vebekk nordgående bru er 94 meter langt og har 3 kjørefelt. Det ble brukt 960 kubikkmeter betong, og støpetiden var 18 timer. Brudekket på sydgående bru ble støpt i slutten av mai, heter det i pressemeldingen.

– Godt samarbeid

Arbeidsfellesskapet Implenia-Isachsen er hovedentreprenør på prosjektet, og skal være ferdig med arbeidet i 2019. Teknikk er valgt som underentreprenør, og leverer prosjektering, forskalingssystemer, monteringstjenester og betongbyggevarer.

– Støpejobbene har gått veldig bra, og Teknikk har levert som planlagt. Vi har hatt et positivt samarbeid, og finner gode løsninger sammen, slik at vi får et godt sluttprodukt til en fornuftig pris i henhold til tidsplanen, sier Henning Holand, anleggsleder for Implenia.

Har teknikken inne

Ingeniørene hos Teknikk står for prosjektering av forskalingsløsningene på Vebekk bruer, og et montasjeteam på 24 mann har vært i arbeid med montering av brureisen.

– Dette er et lagarbeid for oss, hvor vi leverer alt fra a til å. Vi har eget ingeniørteam som står for prosjektering, og et eget monteringsteam som utfører all montering av våre forskalingssystemer. I tillegg har vi dedikerte prosjektledere og selgere som har tett oppfølging ute på byggeplassene. Det er helt avgjørende for oss å ha tett dialog med entreprenøren for å kunne gjennomføre prosjektene med kvalitet i alle ledd. Den første brua over Sandvikselva er snart ferdig montert og klar for støping i august. Her bruker vi for første gang våre nye og innovative fagverksdragere, spesialtilpasset det norske markedet, forteller Erik Chapman, daglig leder i Teknikk.