Dette er en bruene som Impenia Isachsen vil gi bort. Foto: Implenia isachsen.

Stor interesse for bruer som gis bort på Finn.no

Implenia Isachsen har annonser fire betongbruer som må rives i forbindelse prosjektet E16 Rud – Wøyen under «gis bort» på Finn.no. Responsen har vært formidabel.

– Ja, det har vært interesse, og det er rundt 30 som har meldt seg. Men vi har ikke skrevet kontrakt med noen ennå, sier anleggsleder Henning Holand i Implenia Isachsen ANS til Byggeindustrien.

Han forteller at det har vært interesse fra privatpersoner, Forsvaret, lag og foreninger, men vil ikke spekulere i om noen kontraktsinngåelse er nært forestående.

Det er i forbindelse med bygging av ny E16 at fire betongbruer skal rives i løpet av vinteren 2016/ 2017 og i slutten av 2018/starten av 2019. Dragerne under bruene vil være mulig å gjenbruke, og det er disse man ønsker å gi bort. Entreprenørene vil demontere dragerne, men de som får dem må sørge for transport, går det frem i Finn-annonsen.

– Hva er bakgrunnen for at dere vil gi bort disse?

– Vi ser rett og slett en gjenbruksverdi i disse, svarer Holand.

Byggeleder Tom Heldal Larsen i Statens vegvesen innrømmer at det er første gang han hører om at så store bruer av denne typen gis bort.

– Jeg tror ikke det er gitt bort bruer av denne typen før. Derimot er det for eksempel flere gangbruer som har blitt gitt bort, sier han til Byggeindustrien.

Bruene er fra rundt 40 meter og oppover i varierende lengde.