Heidi Theresa Ose, konstituert daglig leder for Store Norske Energi på taket av Polarsenteret i Longyearbyen. Foto: Store Norske
Heidi Theresa Ose, konstituert daglig leder for Store Norske Energi på taket av Polarsenteret i Longyearbyen. Foto: Store Norske

Satser på solceller på Svalbard

Store Norske Energi er i gang med å montere solcelleanlegg på Radisson Polarsenteret og Polarhotellet, Folkehøyskolen og antennefundamentene til KSAT i Longyearbyen på Svalbard.

Store Norske Energi bygger, eier og drifter anleggene, og arbeidet er en del av selskapets satsing på fornybar energi. I tillegg bistår vi Materiallageret AS med solcellemontasje på kailageret og kontorbygget hvor Store Norske har sin administrasjon, skriver Store Norske i en pressemedling.

- Med arbeid på flere næringsbygg i sentrum er det grønne skiftet nå virkelig synlig i Longyearbyen, og i løpet av sommeren regner vi med at hele seks nye solcelleanlegg skal være i drift. Utbyggingen markerer en viktig milepæl for oss, og er et steg på veien til et grønnere Longyearbyen, sier Heidi Theresa Ose, konstituert daglig leder for Store Norske Energi i meldingen.

Det skal installeres totalt rundt 2000 solcellepanel på de seks bygningene. Totalt vil dette sørge for å produsere 415 000 kWh. Anlegget på Materiallageret Næringsbygg er ferdig montert, og kommer snart i drift.

- Vi er fortsatt avhengig av strømmen fra det kullfyrte energiverket. På sikt håper vi at bygningene kan drives på 100 prosent fornybar energi. Vi har store ambisjoner om å være en betydelig bidragsyter til det grønne skiftet på Svalbard og i Arktis, sier Ose.