Styreleder Eli Heyerdahl Eide oppsummerte hva Ingeborg-nettverket har oppnådd siden starten i 2016. Foto: Svanhild BlakstadSTERKERE SAMMEN: Kristine Hofer Næss fra IT-nettverket Oda var en av foredragsholderne under inspirasjonsdagen. Foto: Svanhild BlakstadAdministrerende direktør Kari Øgle Kjensberg i Comfort-kjeden (nr 2 fra høyre) var en av mange deltakere på Ingeborg-nettverkets inspirasjonsdag. Foto: Svanhild BlakstadFra inspirasjonsdagen til Ingeborg-nettverket. Foto: Svanhild BlakstadHR-direktør Anne Sødem i Caverion og rørlegger Marie Linn Havsgaard i Chr M. Vestrheim sitter begge i styret i Ingeborg-nettverket. Foto: Svanhild BlakstadChristine Sanner i VB sitter i styret i Ingeborg-nettverket og ønsket velkommen til inspirasjonsdagen under Bygg Reis Deg. Foto: Svanhild BlakstadEli Heyerdahl Eide i Ingeborg-nettverket. Foto: Svanhild Blakstad

Samlet rørkvinner og -menn til inspirasjonsdag

Rørleggere, toppledere og andre i og utenfor rørbransjen møtte mann- og kvinnesterke opp da Ingeborg-nettverket inviterte til inspirasjonsdag på Bygg Reis Deg.

Ingeborg-nettverket for kvinner i rørbransjen har vokst til mer enn 700 medlemmer siden den spede starten i 2016, da de talte 35 medlemmer.

Nettverkets mål er å bedre ryktet til bransjen, og gjøre rør til et foregangsfag for likestilling i bygg anlegg gjennom å synliggjøre rollemodeller og skape lokale møteplasser.

Torsdag arrangerte nettverket en egen inspirasjonsdag med en rekke foredragsholdere, deriblant konsernsjef Espen Haaland i Haaland, sjeføkonom i NHO Øystein Dørum, Kristine Hofer Næss fra ODA-nettverket og tidligere kite-verdensmester Kari Schibevaag.

Christine Sanner i rørleggerkjeden VB ønsket velkommen og pekte på at nettverket jobber for å normalisere kvinners plass i bransjen.

– Det å fremme rørbransjen som en attraktiv arbeidsplass og i tillegg øke andelen kvinner i utførende, i salg, i teknisk og fagledende stillinger, det er veldig viktig. Skal vi få til en endring må vi stå sammen for å nå det målet, sier hun.

Ingeborg-nettverket grunnlegger Eli Hermine Heyerdahl Eide fortalte publikum hva nettverket har oppnådd siden starten, deriblant ansvarliggjøring av bransjens ledere, felles kjøreregler for byggebransjen fra BNL og Fellesforbundet og bedre brakkeforhold. I tillegg har nettverket skaffet en rekke bedriftspartnere som støtter arbeidet både økonomisk og faglig.

– Ansvarliggjøring av lederne i bransjen er alfa og omega for at vi skal få bedre kjønnsbalansen i rørbransjen og byggenæringen. Vi kan ikke snu verden alene, men vi prøver å inspirere flere og flere til å bli med og ta tak. Ettersom det er så mange menn i bransjen må vi ha med dem på laget, sier Eide.

– Vi er veldig fornøyd med dagen og har fått gode tilbakemeldinger på variert og innholdsrikt program. Stemningen var god, og vi angrer virkelig ikke for at vi også har invitert menn på vår andre inspirasjonsdag. Vi gleder oss allerede til neste år, avslutter Eide.