Studentersamfundet i Trondheim stod ferdig i 1929 og skal nå utvides med et tilbygg på 4.000 kvardratmeter. Illustrasjon: Eggen arkitekter
Studentersamfundet i Trondheim stod ferdig i 1929 og skal nå utvides med et tilbygg på 4.000 kvardratmeter. Illustrasjon: Eggen arkitekter

Ruta Entreprenør skal utvide Studentersamfundet i Trondheim

Ruta Entreprenør er valgt som totalentreprenør for et nytt tilbygg til Studentersamfundet i Trondheim.

Kontrakten er en totalentreprise på 173 millioner kroner eks mva og ble signert 19 februar mellom Ruta Entreprenør og Studenterfamfundet i Trondhjem. Inkludert opsjoner, inventar og øvrig arbeid i forbindelse med nybygget kommer budsjettet på 245 millioner kroner inkl mva, ifølge en pressemelding.

Administrerende direktør i Ruta, Rune Storm, er veldig glad for signeringen:

– For en trøndereid totalentreprenør er dette et ærefult oppdrag. Samfundet er et av de mest ikoniske og kjente byggverkene i Trondheim og Ruta er veldig stolt over muligheten til å være med på denne utbyggingen, sier han.

Studentersamfundet stod ferdig i 1929 og har vært studentenes storstue siden den gang. I løpet av årene har det blitt over 40.000 studenter i byen. De første tegningene for et tilbygg kom allrede på 1960-tallet, først i dag det mulig å realisere, ifølge meldingen.

Det nye tilbygget blir på omtrent 4.000 kvadratmeter, som kommer i tillegg til eksisterende areal på cirka 6.000 kvadratmeter. Det nye tilbygget skal blant annet fylles med en blackbox, ny konsertscene, nye barer og serveringsteder.

Eggen arkitekter har tegnet tilbygget, og sammen med Samfundet man tilstrebet å finne å finne balansen mellom å tilpasse seg det nåværende bygget og samtidig lage et bygg for fremtiden.

Studentersamfundets Fredrik E. Akre og Erlend Gunnesmæl i Ruta. Foto: Samfundet.no

Studentersamfundets Fredrik E. Akre og Erlend Gunnesmæl i Ruta. Foto: Samfundet.no

Finansieringen er kommet i stand gjennom et samarbeid mellom NTNU, Studentsamskipnaden i Trondhjem, Gjøvik og Ålesund, Trøndelag fylkeskommune, Trondheim kommune, Kunnskapsdepartementet, Reitangruppen og Studentersamfundet selv.

– Dette betyr oppfyllelsen av en snart 70 år gammel studentdrøm. Med utvidelsen vil tusenvis av nye studenter få plass i byens storstue. Dette er helt rått, og det føles litt uvirkelig at vi denne våren skal sette spaden i jorda, sier leder for Studentersamfundets Fredrik E. Akre – og retter samtidig en takk til medlemmer og frivillige for innsatsen som er lagt ned for å få dette til.

Området tilbygget skal bygges på kategoriseres som et kvikkleireområde og det er derfor allerede utført en fylling mot Nidelva for å sikre tomten. Dette har skapt mer sikkerhet i prosjektet og et nytt parkområde ved elven.

Byggestart er planlagt til april 2022 og forventet overtagelse i januar 2024.