Rockwool høyt på global bærekraftkåring

Rockwool-konsernet kommer inn som nummer 16 blant verdens 100 mest bærekraftige virksomheter i en ny kåring.

Det er på Topp 100-listen over verdens mest bærekraftige virksomheter som er publisert av Corporate Knights at selskapet scorer godt. Rockwool har virksomhet i Norge, men regnes som danske i kåringen. Beste norske selskap er IT-konsernet Atea på 49. plass. Best av byggeselskapene på listen er Autodesk på en fjerdeplass.

Den årlige kåringen som nettopp har blitt publisert, sammenligner og rangerer verdens største børsnoterte virksomheter kvantitativt basert på den positive innvirkningen som deres kjerneprodukter og ytelser har på mennesker og planeten. Den baseres også på den miljømessige påvirkningen fra virksomhetens drift, forklarer Rockwool i en pressemelding.

- Vi er veldig beæret over å være inkludert i Global 100 sammen med så mange respekterte virksomheter og ikke minst at vi er rangert som nummer 1 blant produsenter av byggematerialer. Vi har alltids litt arbeid foran oss på noen områder, men som en energiintensiv og tung produksjonsvirksomhet er det veldig oppmuntrende å bli anerkjent både for den positive effekten som ROCKWOOL-produkter har, men også vårt arbeid mot å dekarbonisere og redusere påvirkningen av våre øvrige aktiviteter, sier Mirella Vitale, Senior Vice President i Rockwool i en pressemelding.