Tore Bakke, administrerende direktør i Bravida Norge. Foto: Bravida

Rekordhøy ordrereserve, men svakere resultat for Bravida

Bravida vokser i takt med høy etterspørsel og flere oppkjøp. I andre kvartal har bedriften gjennomført syv nye oppkjøp.

Det skriver Bravida i forbindelse med sin andre kvartalsrapport for 2019, som ble offentliggjort fredag.

– Etterspørselen etter teknisk service og prosjekter er fortsatt god i våre markeder. Omsetningen økte i andre kvartal, og Bravida fortsetter å vokse innenfor service. EBITA-marginen var lavere enn i fjor på grunn av lavere resultat i Norge og Danmark. Ordrereserven fortsatte å øke, og er på et nytt rekordnivå. Den høye oppkjøpstakten har fortsatt, og i kvartalet har det blitt gjennomført syv oppkjøp, sier konsernsjef Mattias Johansson.

Driftsresultat før skatt og avskrivninger minsket med 31 prosent i andre kvartal 2019, og utgjorde 48 millioner svenske kroner, ned fra 70 millioner i samme kvartal i fjor.

– Vi er, til tross for to utfordrende prosjekter, fornøyde med det norske resultatet så langt i 2019, kommenterer Tore Bakke, administrerende direktør i Bravida Norge.

– Vi har hatt en vekst i omsetningen siste halvår på ti prosent, noe vi er svært fornøyde med. Spesielt gledelig er det å se veksten komme i servicesegmentet, et segment vi har stor fokus på. Veksten gir grunnlag for nok et år med rekordhøyt inntak av lærlinger, en viktig forutsetning for videre vekst, fortsetter han i pressemeldingen fra Bravida.