Terje Røising, avdelingsleder VAVVS i Norsk Byggtjeneste, opplever økt interesse rundt databasen.

Rekorder for NOBB VAVVS etter relansering

Norsk Byggtjeneste (NBT) og den relanserte NOBB VAVVS-databasen (tidligere NRF) kan notere seg flere bruksrekorder seg fire måneder etter at Byggtjeneste overtok driften av varedatabasen fra Norske Rørgrossisters Forening (NRF).

- En sterkt økende interesse tyder på at dette grepet var i pakt med markedets ønsker og behov, sier Terje Røising, avdelingsleder VAVVS i Norsk Byggtjeneste i en pressemelding.

NBT overtok 1. januar i år databasen til Norske Rørgrossisters Forening (NRF). Til sammen er det nå i de to databasene strukturert produktinformasjon for nær 1.000.000 produkter fra 930 leverandører. NBT har en ambisjon om å utvide virksomheten til å omfatte nærstående bransjer.

Foto: Byggtjeneste

- Vi jobber kontinuerlig med forbedring av innhold og funksjonalitet. Samtidig arbeider vi med å samordne av de to databasene. Begge deler vil gjøre det lettere for både leverandører og brukere, opplyser administrerende direktør Øyvind Skarholt i Norsk Byggtjeneste.

Røising fremhever at man allerede nå ser solide kimer til mange spennende muligheter for bransjene og databasene, og at NOBB – VAVVS-databasen kan registrere en sterkt økende interesse.

I april ble det satt rekord i antall brukere i databasen fra 12.000 til 15.000, sammenliknet med samme periode i fjor. Det ble satt ny rekord for antall sidevisninger i samme tidsrom, fra 11.000 til over 30.000.

- Denne økningen skyldes delvis økt bruk av digitale spørringer, men har også sammenheng med økningen i antall brukere, opplyser Røising i meldingen. Det er også satt ny rekord i antall registrerte produkter. Siden nyttår er det økt fra 216.000 til 242.000 aktive produkter.